
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το λαβράκι με φασολάκια και λεμονόφυλλα στον φούρνο, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις ντομάτες και αχνίζουμε για 6-7 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το όλον σε μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Αλατίζουμε κάθε ψάρι, ανοίγουμε την κοιλιά του και βάζουμε μέσα 5-6 φύλλα μαντζουράνας (ή από 1/2 κουτ. γλυκού ξερή), τις λεμονόφλουδες και τα λεμονόφυλλα.
- Βάζουμε τα ψάρια πάνω από τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη φρέσκια μαντζουράνα και πασπαλίζουμε τα ψάρια (ή σκορπίζουμε την υπόλοιπη ξερή) και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και τα φασολάκια να μαλακώσουν μεν, αλλά να κρατάνε ελαφρώς στο δόντι.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200° C.
- Ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαβράκια.
Ένα «λεμονάτο» Ασύρτικο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.