30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το λαβράκι με φασολάκια και λεμονόφυλλα στον φούρνο, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις ντομάτες και αχνίζουμε για 6-7 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε το όλον σε μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  4. Αλατίζουμε κάθε ψάρι, ανοίγουμε την κοιλιά του και βάζουμε μέσα 5-6 φύλλα μαντζουράνας (ή από 1/2 κουτ. γλυκού ξερή), τις λεμονόφλουδες και τα λεμονόφυλλα.
  5. Βάζουμε τα ψάρια πάνω από τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη φρέσκια μαντζουράνα και πασπαλίζουμε τα ψάρια (ή σκορπίζουμε την υπόλοιπη ξερή) και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και τα φασολάκια να μαλακώσουν μεν, αλλά να κρατάνε ελαφρώς στο δόντι.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200° C.
  9. Ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαβράκια.

Ένα «λεμονάτο» Ασύρτικο

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών