ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος στον ταβά με κρεμμυδόφυλλαΓαύρος στον ταβά με κρεμμυδόφυλλα
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 1 μερίδα

Για το λαδολέμονο

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά το ψάρι.
  3. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε από 3 λοξές και ρηχές χαρακιές σε κάθε πλευρά του και το αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω.
  4. Βάζουμε το λαβράκι σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Δεν λαδώνουμε το ψάρι, θα ρίξουμε το λαδολέμονο μόνο στο σερβίρισμα.
  6. Ψήνουμε το λαβράκι για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς το προσεκτικά μία φορά στα μισά του ψησίματος.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ανακατεύοντας καλά τα υλικά του σε ένα μπολάκι.
  8. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  9. Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε το ψάρι και τη σαλάτα με όσο από το μυρωδάτο λαδολέμονο θέλουμε.
  11. Το λαβράκι στον φούρνο με μυρωδάτο λαδολέμονο το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Λαβράκι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών