
5'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 14-16Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ρυζόγαλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς
- Το στραγγίζουμε καλά.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να πήξει η κρέμα.
- Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε σε ρηχά πιατάκια και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.