Ένα πλήρες και χορταστικό πιάτο στο οποίο «συμπράττουν» αριστοτεχνικά το κυρίως γεύμα με τη σαλάτα. Έτοιμο σε μόλις 25΄!

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στη χύτρα 1.
  2. 700 ml νερό, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό.
  3. Bράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  4. Σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να πάρει μια βράση.
  5. Ρίχνουμε τα τορτελίνια, τον αρακά και το ελαιόλαδο.
  6. Μόλις τα τορτελίνια μαλακώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του.
  7. Σερβίρουμε σε δύο βαθιά πιάτα με 2 κουταλιές παρμεζάνα στο καθένα και πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών