10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στη χύτρα 1.700 ml νερό, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό. Bράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να πάρει μια βράση.
  2. Ρίχνουμε τα τορτελίνια, τον αρακά και το ελαιόλαδο.
  3. Μόλις τα τορτελίνια μαλακώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του.
  4. Σερβίρουμε τα τορτελίνια σε δύο βαθιά πιάτα με 2 κουταλιές παρμεζάνα στο καθένα και πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 103.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών