ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικόΤορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στη χύτρα 1.700 ml νερό, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό. Bράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να πάρει μια βράση.
  2. Ρίχνουμε τα τορτελίνια, τον αρακά και το ελαιόλαδο.
  3. Μόλις τα τορτελίνια μαλακώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του.
  4. Σερβίρουμε τα τορτελίνια σε δύο βαθιά πιάτα με 2 κουταλιές παρμεζάνα στο καθένα και πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 103.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών