![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Ζύμη
Γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ζύμη
- Για τους τούρκικους κουραμπιέδες, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να χλυαρύνει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε για λίγο και σπάμε μέσα το αυγό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα δάχτυλά μας.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες (στα τούρκικα γιουβαρλάκ) ή με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 C
Γαρνίρισμα
- Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την κανέλα με την ζάχαρη άχνη.
- Βουτάμε τους ψημένους κουραμπιέδες στο μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστοί για να κολλήσει καλά.