ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!Πανεύκολη τούρτα παγωτό με γεύση cookies και μόνο 3 υλικά!
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τούρτα παγωτό για τεμπέληδες, αρχικά βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει.
  2. Στη συνέχεια, σπάμε τα παστέλια σε μικρά κομμάτια και τα χοντροκόβουμε σε δόσεις στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να καταλαβαίνουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα. Κρατάμε 1 κουταλιά στην άκρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σπάμε τα μπισκότα και τις μπάρες σοκολάτας σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια. Κρατάμε εκτός λίγα από τα κομμάτια, από τα μπισκότα και από τις μπάρες σοκολάτας, για το ντεκόρ.
  4. Ρίχνουμε το παγωτό και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή έτσι ώστε να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που εξέχει και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  7. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  8. Γαρνίρουμε την τούρτα με τα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη. Περιχύνουμε με όσο σιρόπι θέλουμε καθώς και με σταγόνες σοκολάτας.

Μυστικά

Αν δεν θέλουμε να κόβουμε κανονικές σοκολάτες, μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Επιλέγουμε γλυκίσματα της αρεσκείας μας που είναι τραγανά, για να μην πάρουν υγρασία στην κατάψυξη, και έχουν επικάλυψη σοκολάτας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από μεγάλες κάβες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών