25' προετοιμασία
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει.
  2. Σπάμε τα παστέλια σε μικρά κομμάτια και τα χοντροκόβουμε σε δόσεις στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να καταλαβαίνουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα. Κρατάμε 1 κουταλιά στην άκρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σπάμε τα μπισκότα και τις μπάρες σοκολάτας σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια. 5. Κρατάμε εκτός λίγα από τα κομμάτια των μπισκότων και των σοκολατών για το ντεκόρ.
  4. Ρίχνουμε το παγωτό και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή έτσι ώστε να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που εξέχει και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα. Βγάζουμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με τα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη. Περιχύνουμε με όσο σιρόπι θέλουμε καθώς και με σταγόνες σοκολάτας.
  6. Μυστικά
  7. Αν δεν θέλουμε να κόβουμε κανονικές σοκολάτες, μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
  8. Επιλέγουμε γλυκίσματα της αρεσκείας μας που είναι τραγανά, για να μην πάρουν υγρασία στην κατάψυξη, και έχουν επικάλυψη σοκολάτας.
  9. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από μεγάλες κάβες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών