
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί, ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σπάμε σε ένα μπολ τις σοκοφρέτες και τις αναμειγνύουμε με 4 -5 κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-γαλακτος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 – 26 εκ. σε ένα δίσκο ή σε μία πιατέλα και αδειάζουμε εκεί τις σοκοφρέτες. Τις αφήνουμε λίγο στην άκρη να σταθεροποιηθούν.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τις σοκοφρέτες. Σχηματίζουμε κυματοειδείς γραμμές στην επιφάνεια της κρέμας χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες πριν την κόψουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.