Συνταγή καμβάς του τραχανά και πάνω της συνδυάζουμε τα υλικά που αγαπάμε. Εμείς διαλέξαμε το σύγλινο και το αυγό τηγανητό. Ωραίος όμως θα είναι και με αυγό ποσέ, με φέτα, με λουκάνικα κ.α.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 λίτρο νερό, λίγο αλάτι, τον τραχανά και το σύγλινο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να σχηματιστεί μια πηχτή σούπα. Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια.
  3. Μοιράζουμε τον τραχανά με το σύγλινο σε μπολ, σκορπίζουμε το τυρί και από πάνω βάζουμε από ένα τηγανητό αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών