ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά με μπέικον, σπαράγγια και σάλτσα μουστάρδαςΑυγά με μπέικον, σπαράγγια και σάλτσα μουστάρδας
10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγά τηγανήτα με μυρώνια, ξεκινάμε λαδώνοντας τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά για 2-3 λεπτά.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια και λίγο κοκκινοπίπερο, περιχύνουμε με μερικές σταγόνες ξίδι και τηγανίζουμε για μισό λεπτό ακόμα.
  4. Ανακατεύουμε τα μυρώνια με τη ρόκα χοντροκομμένη, λαδώνουμε ελαφρώς και μοιράζουμε στις φέτες ψωμιού.
  5. Ακουμπάμε από πάνω τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μυρώνια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών