ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές με σπανάκι και πιπεριέςΦακές με σπανάκι και πιπεριές
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φακές με σέσκουλα και μυρώνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φακές για 7-8 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα σέσκουλα, τις φακές, τα μυρώνια, το αλατοπίπερο και ζεστό νερό τόσο που μόλις να καλύψει τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Μυρώνια

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών