20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φακές με σέσκουλα και μυρώνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φακές για 7-8 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τα σέσκουλα, τις φακές, τα μυρώνια, το αλατοπίπερο και ζεστό νερό τόσο που μόλις να καλύψει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.