
30'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για τα μπιφτέκια
Για το πέστο μυρωνιών
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να ετοιμάσουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με πέστο μυρωνιών και κοπανιστής ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, το ξερό κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια (εκτός από τον τριμμένο πάγο) και τα ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.
- Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τον τριμμένο πάγο και ζυμώνουμε μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Πλάθουμε 8-10 μπιφτέκια.
Ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από τη μία πλευρά.
- Τα γυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 4-6 λεπτά.
Πέστο
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά, εκτός από την κοπανιστή, μέχρι να ετοιμάσουμε μια πάστα.
- Την αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κοπανιστή και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά και συνοδεύουμε με το πέστο και πίτες σουβλακιού.
Μυστικά
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει για συνοδευτικό των μπιφτεκιών να ανακατέψουμε σε ένα μπολ 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 6-7 ελιές της αρεσκείας μας και 6-8 λεπτές φέτες από κολοκυθάκι, ψημένες στα κάρβουνα. Συμπληρώνουμε με λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.