ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές βελουτέ στα γρήγορα (σε χύτρα ταχύτητας)Φακές βελουτέ στα γρήγορα (σε χύτρα ταχύτητας)
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις φακές με σπανάκι και πιπεριές, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη ρίγανη και προσθέτουμε νερό που να τις σκεπάσει κατά 3-4 εκ. Βράζουμε για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
  4. Αδειάζουμε το όλον στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσουν τα 30 λεπτά μαγειρέματος), αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών