10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 900 γρ.

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε τα καρότα στη λεπτή μεριά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. 
  2. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 1 ώρα.
  3. Ενσωματώνουμε το μισό από το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια της αρεσκείας μας.
  5. Βάζουμε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα μπολ και ρολάρουμε σε αυτήν ένα-ένα τα τρουφάκια, βουτώντας τα δάχτυλά μας σε λίγο κονιάκ.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών