30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 600 ml

Διαδικασία

  1. Για το τσάτνεϊ μάνγκο, ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε µια κατσαρόλα µεσαίου µεγέθους, προσθέτουµε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουµε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουµε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
  3. Μειώνουµε τη φωτιά σε χαµηλή και µαγειρεύουµε το τσάτνεϊ για 1 ώρα ή µέχρι το µάνγκο να πήξει και να γίνει πολτώδες, σαν µαρµελάδα.
  4. Όταν είναι έτοιµο, πρέπει να πέφτει σε στρώσεις από το κουτάλι.
  5. Αλατίζουµε και ρίχνουµε επιπλέον σκόνη τσίλι, αν θέλουµε.
  6. Αφαιρούµε τα ολόκληρα µπαχαρικά.
  7. Βάζουµε το τσάτνεϊ σε καυτά αποστειρωµένα βάζα.
  8. Για να αποστειρώσουµε τα βάζα, τα πλένουµε σε βραστό νερό και τα στεγνώνουµε καλά σε ζεστό φούρνο.
  9. Σφραγίζουµε τα βάζα και τα αφήνουµε να κρυώσουν εντελώς.
  10. Αποθηκεύουµε το τσάτνεϊ σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο µετά το άνοιγµα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών