ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα εαρινά, τσιγαριαστά του Μοναχού ΕπιφάνιουΧόρτα εαρινά, τσιγαριαστά του Μοναχού Επιφάνιου
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για τα χόρτα

  1. Για τα τσιγαρίδια ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Σταδιακά βάζουμε όλα τα χόρτα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
  3. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το αλατοπίπερο και την ντομάτα.

Για το ρύζι

  1. Βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε 300 ml νερό, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  3. Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του φαγητού.
  4. Στο τέλος θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί.
  5. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και, αν θέλουμε, «φέτα» Κεφαλονιάς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών