
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Για τα χόρτα
- Για τα τσιγαρίδια ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Σταδιακά βάζουμε όλα τα χόρτα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το αλατοπίπερο και την ντομάτα.
Για το ρύζι
- Βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε 300 ml νερό, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του φαγητού.
- Στο τέλος θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και, αν θέλουμε, «φέτα» Κεφαλονιάς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.