ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικάΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρα σε φιλέτα με ντομάτα και λάιμ, ξεκινάμε χαράσσοντας σε 2-3 σημεία τα φιλέτα της τσιπούρας, από την πλευρά που είναι το δέρμα τους. Αλατίζουμε τα ψάρια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας (με το δέρμα προς τα κάτω) και τα «ψήνουμε» για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε τις ντομάτες για 2 λεπτά στον πολυκόφτη και τις σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  2. Σκορπίζουμε το ξύσμα και τη μαντζουράνα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών