ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητή τσιπούρα με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτεςΤσιπούρα ψητή με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτες

Εύκολη και νόστιμη συνταγή, όπου το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην παραψήσουμε τα ψάρια. Περίπου 15 λεπτά είναι αρκετά για να γίνουν και να μη στεγνώσουν.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρες με πιπεριές στο φούρνο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Tακτοποιούμε τις πιπεριές σε ένα μέτριο ταψί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το θυμάρι και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα τις πιπεριές.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε για λίγο και απλώνουμε πάνω στις πιπεριές τα ψάρια.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και ψήνουμε για 15-17 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τσιπούρα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών