![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κυκλαδίτικη τυροκαυτερή, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βολάκι, τις ντομάτες και τις ελιές, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, με τα χέρια μας σπάμε μέσα στο μείγμα το βολάκι σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο στρώνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, απλώνουμε από πάνω την τυροκαυτερή και γαρνίρουμε με τις ελιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.