ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόψωμο με γλάσο μελιούΤυρόψωμο με γλάσο μελιού
15' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα στο τηγάνι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά χλιαρό νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μη λασπώνει. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι λείο και σχετικά μαλακό (όχι όμως ελαστικό), που να μην κολλάει.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 45 λεπτά.
  3. Κόβουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να λεπτύνουν και να ανοίξουν όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο καθενός βάζουμε από λίγο τυρί, κλείνουμε σε πουγκί ενώνοντας τις άκρες του ζυμαριού και το πλάθουμε ξανά σε μπαλίτσα, με το τυρί στο κέντρο της. Πιέζουμε ξανά κάθε μπαλίτσα να γίνει πλακέ.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο λάδι και τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, τα τυρόψωμα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στο τηγάνισμα φουσκώνουν ελαφρά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών