10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 22 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 20 - 25

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα κομμάτια σοκολάτας.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα τις ζάχαρες με το ηλιέλαιο και το νερό.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με μια κουτάλα.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  5. Mε ένα σκουπ παγωτού (το εργαλείο που σερβίρει το παγωτό σε μπάλες) παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή σε άλλο δοχείο και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  6. Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε στο ταψί όπου θα τις ψήσουμε, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 λεπτά. Προσοχή, δεν ψήνουμε παραπάνω, κι ας φαίνονται ότι δεν είναι έτοιμα. Σκληραίνουν αρκετά όσο κρυώνουν.

Μυστικά

Με τα cookies πρέπει να πειραματιστείτε λίγο με τους χρόνους ψησίματος και τα μεγέθη, μέχρι να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Τα cookies δεν πρέπει να χάσουν όλη την υγρασία τους στο ψήσιμο. Πρέπει να παραμείνουν μαλακά και κάπως υγρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών