![Ο τέλειος flat white](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/flat-white-gastronomos-420x560.jpg?v=1700680093)
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για την βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και καπνιστό τυρί ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και την πατάτα.
- Ρίχνουμε το νερό και το γάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και, όταν πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ (ή τη λιώνουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη) μοιράζουμε σε μπολάκια ή βαθιά πιάτα και σερβίρουμε.
- Μοιράζουμε το καπνιστό τυρί και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λίγα φύλλα φασκόμηλου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.