20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για την βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και καπνιστό τυρί ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και την πατάτα.
  2. Ρίχνουμε το νερό και το γάλα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και, όταν πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ (ή τη λιώνουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη) μοιράζουμε σε μπολάκια ή βαθιά πιάτα και σερβίρουμε.
  5. Μοιράζουμε το καπνιστό τυρί και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λίγα φύλλα φασκόμηλου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών