ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθάκια ψητά με βλίτα και λαδολέμονο δυόσμουΚολοκυθάκια ψητά με βλίτα και λαδολέμονο δυόσμου
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα βραστά κολοκυθάκια με ζεστή σάλτσα από γλυκό κρασί ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην παραβράσουν - καλό είναι να «κρατάνε» λίγο.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό, για 2 - 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
  3. Ετσι μένουν τραγανά και με ζωηρό χρώμα.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λιπαρή ουσία και, όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι.
  5. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το γλυκό κρασί.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο.
  8. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λιπαρή ουσία και, όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι.
  10. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το γλυκό κρασί.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
  12. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο.
  13. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών