
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα βραστά κολοκυθάκια με ζεστή σάλτσα από γλυκό κρασί ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην παραβράσουν - καλό είναι να «κρατάνε» λίγο.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό, για 2 - 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
- Ετσι μένουν τραγανά και με ζωηρό χρώμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λιπαρή ουσία και, όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το γλυκό κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
- Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λιπαρή ουσία και, όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το γλυκό κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
- Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.