ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτεςΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον χιουροπασπαλά Μάνης αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε 800 ml νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  8. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικον και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  9. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγα υγρά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
  10. Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί.
  11. Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε μαζί με χυλοπιτάκι ή κριθαράκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών