Το vindaloo είναι ένα καυτό και πικάντικο πιάτο, που εφευρέθηκε από τους Πορτογάλους στην Γκόα. Η ονομασία του σημαίνει «ξίδι και σκόρδο» στα πορτογαλικά. 

10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανοίγουμε τις κάψες του κάρδαμου και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τους σπόρους του κάρδαμου, τα αποξηραμένα τσίλι, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τα γαρίφαλα, τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου, τον κουρκουμά και τους σπόρους της τριγωνέλλας σε έναν μύλο μπαχαρικών ή σε πολυκόφτη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπαχαρικά μαζί με τα ξίδια. Προσθέτουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 3 ώρες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την ντομάτα και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χοιρινό, δυναμώνουμε τη φωτιά και το τσιγαρίζουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε 250 ml νερό και τυχόν υγρά της μαρινάδας που έχουν απομείνει στο μπολ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε ξανά το φαγητό σε βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κόκαλο από το χοιρινό.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 11/2 ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό το κρέας. Πετάμε το κόκαλο. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών