ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την ΚύπροΧοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο
10' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό βινταλού, αρχικά ανοίγουμε τις κάψες του κάρδαμου και αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Αλέθουμε τους σπόρους του κάρδαμου, τα αποξηραμένα τσίλι, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τα γαρίφαλα, τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου, τον κουρκουμά και τους σπόρους της τριγωνέλλας, σε έναν μύλο μπαχαρικών ή σε πολυκόφτη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπαχαρικά μαζί με τα ξίδια.
  4. Προσθέτουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 3 ώρες.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  8. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη ντομάτα και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
  9. Προσθέτουμε το χοιρινό, δυναμώνουμε τη φωτιά και το τσιγαρίζουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  10. Προσθέτουμε 250 ml νερό και τυχόν υγρά της μαρινάδας που έχουν απομείνει στο μπολ.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε ξανά το φαγητό σε βράση.
  12. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κόκαλο από το χοιρινό.
  13. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 11/2 ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό το χοιρινό.
  14. Πετάμε το κόκαλο.
  15. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το χοιρινό βινταλού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών