40'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 9 κομμάτιαΔιαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
- Παράλληλα, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι με διαστάσεις 20 x 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°-170°C. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.