10' παρασκευή
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα

Διαδικασία

  1. Για τη ζεστή σοκολάτα με μαύρο ρούμι: ψιλοκόβουμε τις δύο σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και ζεσταίνουμε. Λίγο πριν βράσει (πρέπει να είναι καυτό), το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αν η θερμοκρασία του υγρού δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  6. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
  7. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών