15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 30-32 εκ.

Για τα λαχανικά

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια με 3-4 κουτ. σούπας νερό, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τον αρακά, τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μείνει το φαγητό με λιγοστά υγρά.
  5. Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  6. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία.
  7. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.
  8. Ανακατεύουμε απαλά, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  10. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε πιπέρι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  11. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Στο ποτήρι μας: Ένα χαρμάνι με Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο.

Συνταγές με Αγκινάρες

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών