
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι, αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
- Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τις μπάμιες.
- Αφού πάρουν μία βράση για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά να ζεσταθούν τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε άλλη μία φορά και σερβίρουμε αμέσως, τα ζυμαρικά με μπάμιες, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.