Περίσσεψαν μπάμιες λαδερές; Ιδού μια πεντανόστιμη συνταγή για να τις αξιοποιήσουμε.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τις μπάμιες. Αφού πάρουν μία βράση για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά να ζεσταθούν τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε άλλη μία φορά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Στο ποτήρι: Ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών