Δείτε πώς φτιάχνουμε τα ζυμαρικά paccheri* με πιπεριές και λεμόνι βήμα βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας
Ξεκινάμε να προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία. Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις ξεφουρνίζουμε και αμέσως τις κλείνουμε μέσα σε σακούλες τροφίμων ή σε δοχείο με καπάκι.
Τις αφήνουμε έτσι για 2-3 λεπτά να ιδρώσουν, τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε (ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα).

Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια, χοντροκόβουμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα paccheri ή τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα σκόρδα και τα ντοματίνια και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας
Όταν ζεσταθούν καλά και αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά μέσα από την κατσαρόλα, μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για να μη στεγνώσει η σάλτσα.
Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό χοντροκομμένο με τα χέρια μας και, αν θέλουμε, λίγη παρμεζάνα.
Ζυμαρικά paccheri* με πεπερόνι και λεμόνι, για την καλοκαιρινή κολεξιόν της Δωροθέας
Ανακατεύουμε, τα ζυμαρικά paccheri με πεπερόνι και λεμόνι, και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιγκατόνι με σάλτσα ταραμά, πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλαΡιγκατόνι με σάλτσα ταραμά, πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα
20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά paccheri με πεπερόνι και λεμόνι, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία.
  2. Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
  3. Τις ξεφουρνίζουμε και αμέσως τις κλείνουμε μέσα σε σακούλες τροφίμων ή σε δοχείο με καπάκι.
  4. Τις αφήνουμε έτσι για 2-3 λεπτά να ιδρώσουν, τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε (ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα).
  5. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια, χοντροκόβουμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα paccheri ή τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  7. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα σκόρδα και τα ντοματίνια και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Όταν ζεσταθούν καλά και αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  9. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  10. Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά μέσα από την κατσαρόλα, μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  11. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για να μη στεγνώσει η σάλτσα.
  12. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό χοντροκομμένο με τα χέρια μας και, αν θέλουμε, λίγη παρμεζάνα.
  13. Ανακατεύουμε, τα ζυμαρικά paccheri με πεπερόνι και λεμόνι, και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

* Paccheri: Ζυμαρικά τυπικά ναπολιτάνικα, σαν κανελόνια, λίγο πιο στενά και πιο κοντά, ριγωτά. Συνήθως τα μαγειρεύουν με πυκνές ντοματένιες σάλτσες ή με ραγού, ή τα βάζουν σε σούπες. Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και ντελί, κυρίως από ιταλικές εταιρείες ζυμαρικών αλλά και κάποιες ελληνικές. Αν δεν βρούμε, τα αντικαθιστούμε με σέλινο ή ριγκατόνι.

Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρο και στη ροζέ εκδοχή τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών