20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το πανάρισμα: - πρώτο μείγμα
δεύτερο μείγμα
τρίτο μείγμα
Διαδικασία
- Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μέτριες λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο, αντί να τηγανιστεί σωστά και να κάνει λαχταριστή κρούστα, θα απορροφήσει πολύ λάδι.
- Τραβάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Συνοδεύουμε με
- Φρεσκοκομμένη σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας μας, μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και λίγο γιαούρτι σε ένα μπολ για να βουτάει ο καθένας το παναρισμένο κοτόπουλο.
- Αντί γιαουρτιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη σάλτσα/ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα.
- Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια, 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.