ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Cookoovaya ανοίγει τα φτερά της στο Σεν Τροπέ

Εδώ και δύο μέρες το δημοφιλές αθηναϊκό εστιατόριο σερβίρει τις σπεσιαλιτέ του και στον κήπο ενός ατμοσφαιρικού ξενοδοχείου στην Κυανή Ακτή.

18.05.2022
Η Cookoovaya ανοίγει τα φτερά της στο Σεν Τροπέ

Στο εστιατόριο του Pan Deï Palais, ενός ξενοδοχείου με γοητευτική ιστορία που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Σεν Τροπέ, μερικά βήματα από την place de Lices, πλέον τρώνε ελληνικά. Τα πιάτα που σερβίρονται εδώ και δύο μέρες στη σκιά της κατοικίας που έχτισε το 1835 ένας Γάλλος στρατιωτικός, ο Jean-François Allard, για την σύζυγό του, την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Deï, την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε σε ένα από τα τα ταξίδια του, έχουν τη σφραγίδα της Cookoovaya.

Ο Περικλής Κοσκινάς, επικεφαλής της κουζίνας της Cookoovaya

Τα ωμά ψάρια, το μπουρδέτο, το σοφρίτο είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα σερβίρονται
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι τρώμε σήμερα;» – 33 συνταγέςΨάρι είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι τρώμε σήμερα;» – 33 συνταγές

Όπως λέει ο Περικλής Κοσκινάς, σεφ και συνιδιοκτήτης της Cookoovaya, o οποίος από δω και στο εξής θα ταξιδεύει αρκετά συχνά στο γαλλικό θέρετρο όπου βρίσκεται η μισή ομάδα του, το φαγητό που σερβίρεται στον μεσογειακό κήπο με τα φοινικόδεντρα και τα γιασεμιά έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και τρόπο διαχείρισης με το εστιατόριο της Αθήνας. Ο κατάλογος είναι σχεδιασμένος με γνώμονα την λογική της μοιρασιάς. Πολλά πιάτα πατάνε σε όσα υλικά της γης και της θάλασσας βρίσκουν καθημερινά στην αγορά − ο γαλλικός Νότος έχει πολλά κοινά με την Ελλάδα. Τα ωμά ψάρια, που αγαπούν ιδιαίτερα στο αθηναϊκό εστιατόριο, το χταπόδι με τα φάβα, δίνουν το «παρών», το ίδιο και τα ψάρια με το κιλό, που θα προτείνονται κι εκεί αχνιστά, ψητά στη σχάρα ή σε μαγειρευτά όπως το πικάντικο μπουρδέτο ή το μπιάνκο του Κερκυραίου σεφ. Την ώρα που μιλούσαμε χτες το βράδυ, ο σεφ έφτιαχνε ροφό γιουβέτσι εκεί στο Σεν Τροπέ. Μακάρι να να δούμε κι άλλα ελληνικά εστιατόρια να ταξιδεύουν εκτός συνόρων. Έχουμε πολλά ωραία πράγματα να μοιραστούμε.

Pan Deï Palais, 52 rue Gambetta, Saint-Tropez

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών