ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡύζι σε στιλ παέγια με καραβίδες και κυδώνιαΡύζι σε στιλ παέγια με καραβίδες και κυδώνια

 

1 ώρα και 15' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ιδιαίτερο ζωμό λαχανικών «του πολυκόφτη», ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπλέντερ (ή σε μούλτι σε δύο δόσεις) τα πράσα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τη μαραθόριζα.
  2. Τα χτυπάμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να ψιλοκοπούν μεν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του μπλέντερ. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να σκορπίσει το άρωμά του.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη ή το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί και 1 λίτρο ζεστό νερό.
  5. Αφήνουμε τον ζωμό να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ξαφρίζοντας προσεκτικά με ένα κουτάλι για όση ώρα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τον ζωμό στην άκρη να «κατακάτσει» για 30 λεπτά.
  7. Για πιο διαυγές αποτέλεσμα, σουρώνουμε τον ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι που έχουμε στρώσει με τουλπάνι ή λεπτή βαμβακερή πετσέτα. Χρειάζεται λίγη υπομονή για να περάσει το υγρό από τον πολτό των λιωμένων υλικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών