ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Κουκάς:Παντοπωλείο από το 1927

Ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική παραγωγή, θα το ανακαλύψει πρώτος ο Κουκάς. Μαζί, ιταλικά αλλαντικά και άλλες ξένες ντελικατέτσες.

20.01.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Κουκάς:Παντοπωλείο από το 1927

Ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική παραγωγή, θα το ανακαλύψει πρώτος ο Κουκάς. Μαζί, ιταλικά αλλαντικά και άλλες ξένες ντελικατέτσες.

Ο Κουκάς άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Πατησίων το 1927, όταν η γειτονιά αυτή θεωρείτο από τις καλές αστικές περιοχές του κέντρου. Σήμερα, έχει χάσει κάπως την αίγλη της, αλλά ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Κουκάς δεν θέλει να μετακομίσει. Στο μαγαζί του δεν θα βρείτε τίποτα «δεύτερο», τίποτα «φτηνό» στην ποιότητα. Κάθε προϊόν επιλέγεται πολύ προσεκτικά. Προτιμώνται μικροί παραγωγοί που με ευσυνειδησία φτιάχνουν τυρί, λάδι, αλεύρι, γάλα, γιαούρτι, αλλαντικά. Είναι ένα στέκι για όσους «στρώνουν τραπέζι σπίτι τους», λέει ο κ. Κουκάς. Μαζί με το γιο του Γιάννη μας υποδέχεται με χαμόγελο, ρωτάει για τις προτιμήσεις μας και μας δίνει να δοκιμάσουμε.

Εδώ βρίσκουμε ελληνικά τυριά με ελεγμένη ποιότητα γάλακτος και άμεση τυροκόμηση. Γραβιέρα Χανίων με ήπια και γλυκιά γεύση, πικάντικη κρεμώδη γραβιέρα Μυτιλήνης, κατσικίσιο Πελοποννήσου ιδανικό για μεζέ, κοπανιστή Μυκόνου. Ολοι όσοι είναι σε δίαιτα ας δοκιμάσουν την «κοτσίδα» με τα λίγα λιπαρά. Στο ψυγείο με τα αλλαντικά, φιγουράρουν οι επιλογές του κ. Κουκά από μικρές ιταλικές οικοτεχνίες, αλλά και μια ποικιλία από μικρές παραγωγές ολλανδικών και γερμανικών βιοτεχνιών. Βραστό χοιρομέρι, καπνιστό με αρωματικά χόρτα Rustico, ενώ από τη Γερμανία το ψητό με επικάλυψη μελιού αλλά και μια μεγάλη γκάμα σαλαμιών. Στα κατεψυγμένα βρίσκουμε πίτες με λαχανικά και χορταρικά εποχής, που φτιάχνονται από νοικοκυρές στη Θήβα και εκλεκτά φρεσκοκατεψυγμένα ζυμαρικά. Τέλος, δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε μέλι, παξιμάδια, γλυκά κουταλιού, σοκολάτες, τσάγια, μπαχαρικά…

Το παντοπωλείο βραβεύτηκε από το Γαστρονόμο το 2008 με βραβείο ποιότητας, το οποίο ο κ. Κουκάς αφιέρωσε στον πατέρα του – ιδρυτή – και στον υιό του – συνεχιστή της 80ετούς προσπάθειας.


Κουκάς, Πατησίων 104, Αθήνα τηλ.: 210-82.12.522

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών