ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σπιτικοί χυμοί και μαρμελάδες με μεράκι από μια οικογένεια στην Τρίπολη

Μια οικογένεια από την Τρίπολη βάζει φρούτα στο βάζο φτιάχνοντας με τον παραδοσιακό τρόπο μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και φυσικούς συμπυκνωμένους χυμούς.

01.07.2023| Updated: 03.07.2023
Σπιτικοί χυμοί και μαρμελάδες με μεράκι από μια οικογένεια στην Τρίπολη

Πρόσφατα έτυχε να δοκιμάσω μια βυσσινάδα, που μου κίνησε το ενδιαφέρον να μάθω περισσότερα γι’ αυτήν. Έμαθα λοιπόν, πως γίνεται από διαλεχτά βύσσινα από την Τρίπολη από μια οικογένεια που αγαπά και επενδύει στον τόπο της, αξιοποιώντας ό,τι καλό βγάζει και μεταποιώντας το σε φυσικούς χυμούς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και τσάτνεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονάδα φράουλαςΛεμονάδα φράουλαςΗ Χάρις σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία, έπειτα δούλεψε σε τράπεζα κι όταν έκανε παιδιά άρχισε να ψάχνει ό,τι πιο αγνό και ποιοτικό υπήρχε για να τους δίνει για πρωινό. Με τα πολλά αποφάσισε να φτιάχνει μόνη της μαρμελάδες και χυμούς, ώστε να ξέρει τι δίνει στα παιδιά της, ενώ κάθε τόσο που δοκίμαζαν τους πειραματισμούς της οι φίλοι της έπαιρναν κι αυτοί από ένα βαζάκι. Σιγά σιγά οι φίλοι έγιναν πιο πιεστικοί, και της ζητούσαν να τους φτιάξει μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Φτιαξε φτιάξε, η Χάρις άρχισε να το απολαμβάνει τόσο, που άφησε τη δουλειά στην τράπεζα και αφοσιώθηκε σε αυτή την ενασχόληση, η οποία της επέτρεπε να είναι πιο κοντά στα παιδιά της. Στα πρώτα της βήματα είχε την πλήρη στήριξη του Μάκη, του άντρα της, αλλά και της οικογένειάς του, καθώς κουνιάδα και πεθερά μπήκαν κι αυτές στη δουλειά για να τη βοηθήσουν ώστε να προλαβαίνει τις παραγγελίες.

Τελικά, η δουλειά με τον καιρό μεγάλωσε και σήμερα όλη η οικογένεια εργάζεται στη «Χάριν Γεύσης», όπου δημιουργεί πολλά και νόστιμα. Οι χυμοί τους δεν περιέχουν χρωστικές, γλυκόζη ή πρόσθετα: πέρα από τη σπιτική λεμονάδα και την κλασική βυσσινάδα βρίσκεις ανάλογα με την εποχή: φράουλα, λεμόνι–τζίντζερ (είτε με είτε χωρίς ζάχαρη), λεμόνι–τσάι μάτσα αλλά και έναν υπέροχο συνδυασμό από κόκκινα φρούτα. Είναι 100% φυσικοί συμπυκνωμένοι χυμοί από φρέσκα διαλεχτά φρούτα που παίρνει η Χάρις από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και της Κορινθίας στηρίζοντας τους ντόπιους παραγωγούς της Πελοποννήσου. Από φρούτα φτιάχνει και τις αγαπημένες της μαρμελάδες, από τις οποίες ξεχωρίζω τη μήλο–κανέλα που είναι λες και τρως μηλόπιτα, αλλά κι εκείνη με το σύκο και το τζίντζερ, που σπάει τη γλύκα του σύκου με μια απρόσμενη χαρακτηριστική σπιρτάδα. Το μύρτιλο είναι επίσης πολύ δημοφιλές, ενώ πολύ πέραση έχουν και τα γλυκά κουταλιού, όπως το σταφύλι, το κεράσι, το βύσσινο και άλλα πολλά που συνοδεύουν τέλεια το γιαούρτι ή ένα παγωτό αλλά τρώγονται και σκέτα.

Από το 2014, που ξεκίνησε την εταιρία, η Χάρις ακολουθεί την ίδια σπιτική συνταγή σε όλα της τα προϊόντα, κάνοντας μόνο μικρές βελτιώσεις στην παραγωγή της αλλά και προσθήκες νέων ειδών, όπως πρόσφατα μια νέα σειρά wine and cheese pairings, τις Marmelade Kitty. Η νέα σειρά αποτελείται από μαρμελάδες με βάση την ντομάτα, οι οποίες  συνοδεύουν ιδανικά τυριά και κρασί! (ντομάτα – βατόμουρο με γλυκάνισο, ντομάτα -τζιντερ, ντομάτα με καπνιστή πάπρικα).

Στην Αθήνα βρίσκουμε τα προϊόντα Χάριν Γεύσης στο Nora’s Deli, Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, Mr Farmers, 17ης Νοεμβρίου 1, Χολαργός, Μπακάλικο Χαλανδρίου, Πεντέλης 33, Χαλανδρι, Tragreecetional, Αγιας Μαρινας 38, Πειραιας, κ.ά. Περισσότερα: Τ/2710-22.1548, 6972-01.57.58

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών