ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονάδαΛεμονάδα, το πιο ωραίο σπιτικό αναψυκτικό
20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη λεμονάδα φράουλας σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαφρύ αυτό σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και 3 κούπες από το (κρύο) σιρόπι μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
  4. Τον αδειάζουμε σε μεγάλη κανάτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
  5. Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Μοιράζουμε σε ποτήρια, συμπληρώνουμε με τριμμένο πάγο ή παγάκια και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT