ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Feyrouz πάει στη Λόντζα της Γειτονιάς για μια μέρα

Μια ξεχωριστή συνάντηση με τις ανατολίτικες γεύσεις της Feyrouz στα Εξάρχεια.

19.04.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Η Feyrouz πάει στη Λόντζα της Γειτονιάς για μια μέρα

Μοιράζονται πολλά, γι’ αυτό και αποφάσισαν να συναντηθούν για μια μέρα στα Εξάρχεια. Ο λόγος για τη Feyrouz και τη Λόντζα της Γειτονιάς, δύο μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου που έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν, το καθένα με τον τρόπο του, ότι γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει απαραίτητα και πρόχειρο. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου λοιπόν η μαμά Φεϊρούζ-Ελένη παρέα με τον γιο της, Αντρέα, παίρνουν τα κατσαρολικά τους και τα μυρωδάτα μπαχάρια τους και «μετακομίζουν» για μία μέρα από τη γωνιά τους στο Μοναστηράκι στη Χαριλάου Τρικούπη, στη Λόντζα της Γειτονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Λόντζα της Γειτονιάς: «Γιαγιαδίστικο fast food» νέας γενιάς στα ΕξάρχειαΗ Λόντζα της Γειτονιάς: «Γιαγιαδίστικο fast food» νέας γενιάς στα Εξάρχεια Τόσο το λεβαντίνικο στριτφουντάδικο της Καρόρη όσο και το νέας γενιάς ταχυφαγείο των Εξαρχείων προσφέρουν τα τελευταία χρόνια φαγητό προσιτό με τη φροντίδα του χειροποίητου. Το ψάξιμο για καλά υλικά και η έγνοια για την συνέχιση της παράδοσης είναι μερικά ακόμα από αυτά που συνδέουν τις ομάδες πίσω από τα δύο μαγαζιά. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, η συνάντησή τους την επόμενη Δευτέρα θα είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και για την ενίσχυση της αίσθησης κοινότητας μεταξύ ανθρώπων που «μιλάνε την ίδια γλώσσα».

Η Λόντζα της Γειτονιάς. Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το ειδικό μενού της ημέρας από τη Feyrouz θα «τρέχει» παράλληλα με τα καθιερωμένα φαγητά της Λόντζας και θα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά πιάτα, σερβιρισμένα όλα μαζί σε έναν δίσκο. Πιο συγκεκριμένα, θα δοκιμάσουμε: γιαουρτόσουπα, από κατσικίσιο γιαούρτι, με τσιγαρισμένο δυόσμο, φατάιρ, μια λιβανέζικη χορτόπιτα σπανάκι, κρεμμύδι και αγριόχορτα στην οποία θα προσθέσουν και φέτα, και τέλος μοσχαρίσιο τας κεμπάπ με μπασμάτι ανάμεικτο με μανέστρα τσιγαρισμένη σε βούτυρο.

Info: Δευτέρα 22 Απριλίου,13:00-16:00, Λόντζα της Γειτονιάς, Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια, Αθήνα, Τηλέφωνο: Τ/ 210-361.2334

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣFeyrouz: από την Αντιόχεια της ΣυρίαςFeyrouz: από την Αντιόχεια της Συρίας

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών