10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την γιαουρτόσουπα της θείας Παρθένας, βράζουμε το πλιγούρι με το νερό (ή τον ζωμό) και λίγο αλάτι, σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μέτριο μπολ.
- Προσθέτουμε 2 κουτάλες ζεστό ζωμό από τη σούπα (που βράζει το πλιγούρι) και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να αραιώσει καλά το γιαούρτι.
- Όταν περάσουν τα 20 λεπτά μαγειρέματος του πλιγουριού, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αραιωμένο γιαούρτι, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το αρωματισμένο κρεμμύδι και, αν θέλουμε, ρίχνουμε τώρα το βούτυρο και τον φρέσκο δυόσμο.
- Ανακατεύουμε την γιαουρτόσουπα, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 174.