ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό με λεπτά φασολάκιαΧοιρινό με λεπτά φασολάκια
20' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα φασολάκια με μοσχαράκι τας κεμπάπ, σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα φασολάκια, τα αλατίζουμε, τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και τα αφήνουμε να νοστιμίσουν έως ότου τα χρειαστούμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα 2 κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
  6. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τρίτο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Προσθέτουμε τα φασολάκια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα μαϊντανού, τακτοποιούμε από πάνω, σε μία στρώση, το κρέας με τη σάλτσα και ρίχνουμε το βαλσαμικό ξίδι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  9. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε ίσα ίσα να καλύπτονται τα υλικά από τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Μυστικά

Μπορούμε να το μαγειρέψουμε και με αρνί ή κοτόπουλο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών