ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Po’ Boys και στη Θεσσαλονίκη, στα Άνω Λαδάδικα

Πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησε στου Ψυρρή, το Po' Boys απέκτησε ένα αδερφάκι στη Θεσσαλονίκη με την ίδια αγάπη για το μπάρμπεκιου του αμερικάνικου Νότου.

11.10.2023
Po’ Boys και στη Θεσσαλονίκη, στα Άνω Λαδάδικα

Έχει συμπληρωθεί μια πενταετία από τη μέρα που το περιπλανώμενο για ένα διάστημα Po’ Boys απέκτησε το σπίτι του στην Αθήνα και άρχισε να σερβίρει τα σιγοψημένα σιγοκαπνιστά κρέατα που ο Βασίλης Σπόρος γνώρισε και αγάπησε στην Αμερική. Τώρα, brisket (κομμάτι από το στήθος του βοδινού που θέλει αργό ψήσιμο), χοιρινά παϊδάκια, pulled pork (ξεψαχνισμένο χοιρινό) και πολλά ακόμη που αντλούν από την παράδοση του μπάρμπεκιου του αμερικάνικου Νότου –ιδίως του Τέξας και της Λουιζιάνα– κάνουν απόβαση και στη Θεσσαλονίκη. Ο Σταύρος Σαββίδης και ο Γιώργος Βακαλέρης, μαζί με τους οποίος ο εμπνευστής του Po’ Boys δημιούργησε τη βόρειa εκδοχή του μαγαζιού, έτρωγαν συχνά στο κρεατο-φιλικό στέκι στου Ψυρρή όταν κατέβαιναν στην Αθήνα, οπότε η ιδέα δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι. Μετά από αρκετά πήγαινε-έλα σε αναζήτηση του κατάλληλου σημείου, τελικά βρέθηκε ο χώρος στη γωνία Δραγούμη και Αγίου Μηνά, στα Άνω Λαδάδικα.

Το Po’ Boys της Θεσσαλονίκης έχει πολλές ομοιότητες με το πρωτότοκο.
Τα σάντουιτς της Λουιζιάνα που έδωσαν στο μαγαζί το όνομά του δεν λείπουν από το μενού.

Ο Βασίλης Σπόρος, εδώ στο μαγαζί στου Ψυρρή.

Για επιδόρπιο, μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε beignets (λουκουμάδες της Νέας Ορλεάνης) και παγωτό μηχανής.

Το θεσσαλονικώτικο «αδερφάκι», που ομολογουμένως έχει πιάσει πόστο σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης –περνάει πολύς κόσμος από εκεί– μοιάζει αρκετά με το πρωτότοκο. Και εκεί βλέπεις τις λαμαρίνες και τις αφίσες συναυλιών από τη Νέα Ορλεάνη, το μενού, είναι λίγο πιο μικρό, και δίνει έμφαση στα μπέργκερ και τα po’boys (τα χαρακτηριστικά σάντουιτς της Λουιζιάνα με την ενδιαφέρουσα ιστορία που βάφτισαν το κόνσεπτ), χωρίς να λείπουν τα mac ‘n’ cheese, οι τηγανητές αλμυρές βάφλες και τα άλλα πληθωρικά ορεκτικά και κάποιες επιλογές σε steaks. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά: το ειδικής κατασκευής καπνιστήρι του καινούργιου μαγαζιού, όπως λέει ο Βασίλης Σπόρος, δεν έχει τη φωτιά στο πλάι, είναι κάθετο, οπότε η θερμότητα και ο καπνός μεταφέρονται από κάτω προς τα πάνω: σχεδιάστηκε στη λογική των αμερικάνικων pits, των λάκκων όπου αργοψήνεται το κρέας, τοποθετημένο σε απόσταση από τις φλόγες. Όσοι αγαπούν τις craft μπίρες θα βρουν και εκεί αρκετές επιλογές από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Πρόσφατα μάλιστα εμφιάλωσαν τη δική τους Po’ boys lager, σε συνεργασία με την 33 Brewing Company, στον Ασπρόπυργο, που θα πωλείται και στα δύο μαγαζιά.

Δραγούμη και Αγίου Μηνά, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, Τ/2311-218.281

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ Χριστόφορος Πέσκιας μάς δείχνει πώς θα ψήσουμε το καλύτερο steak της ζωής μαςΟ Χριστόφορος Πέσκιας μάς δείχνει πώς θα ψήσουμε το καλύτερο steak της ζωής μας

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών