ΕΞΟΔΟΣ

Κυριακή πρωί τρώμε ιταλικό brunch δια χειρός Δωροθέας Μερκούρη

Από αυτή την Κυριακή και για τρεις μήνες, η Δωροθέα Μερκούρη βάζει την ποδιά της και ετοιμάζει πάστα αλ λιμόνε, τιραμισού και άλλες ιταλικές λιχουδιές στο πεντάστερο ξενοδοχείου του Λυκαβηττού.

13.01.2023| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Κυριακή πρωί τρώμε ιταλικό brunch δια χειρός Δωροθέας Μερκούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMamma Roma: η Δωροθέα Μερκούρη μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα για την αιώνια νοστιμιά της ΡώμηςΗ Δωροθέα Μερκούρη μιλά για την αιώνια νοστιμιά της Ρώμης (podcast) Η Ελληνο-Ιταλίδα Δωροθέα Μερκούρη, που ανέλαβε τον ρόλο του ξεναγού μας την περασμένη άνοιξη στη Ρώμη, συνηθίζει να λέει για τις δύο πατρίδες της ότι «την Ελλάδα την αγαπώ πολύ, με την Ιταλία είμαι ερωτευμένη». Ο παππούς της ο Τζουζέπε Μερκούρι είχε φέρει το πρώτο παγωτό στο χωριό τους, τη Νικοτέρα, και η γιαγιά Ντοροτέα μαγείρευε την πιο υπέροχη σάλτσα πομοντόρο με πεπεροντσίνι που την έτρωγαν τις Κυριακές μαζί με πελώριες πιατέλες σπαγγέτι, και κάπως έτσι η Δωροθέα μεγάλωσε χαρούμενη με γλυκά, νιόκι και ροσμπίφ. Από τα 22 πρώτα ξαδέρφια της που ζουν στην Μπολόνια, στη Φλωρεντία, στο Μιλάνο και στη Ρώμη, έχει φτιάξει ένα ολόκληρο κατεβατό από αυθεντικές ιταλιάνικες συνταγές, τις οποίες μαγειρεύει, βιντεοσκοπεί και ανεβάζει στο instagram «Cucina con Doro», «έναν φόρο τιμής στη μεγάλη παράδοση της νοτιοϊταλικής μαγειρικής» όπως λέει η ίδια.

Εμείς είχαμε την χαρά και την τύχη να δοκιμάσουμε τη γαστρονομική παράδοση της πατρίδας της από τα χεράκια της, όταν ταξιδέψαμε μαζί στη Ρώμη, και τώρα θα έχει την ευκαιρία όλη η Αθήνα να γευτεί τις λιχουδιές που ετοιμάζει η όμορφη Ντόρο, όπως τη φωνάζουν οι φίλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικο ριζότο με θαλασσινάΤο ριζότο θαλασσινών της Δωροθέας Μερκούρη

Κάθε Κυριακή πρωί λοιπόν, από τις 15 Ιανουαρίου και για τρεις περίπου μήνες, θα βρίσκεται στο La Suite Lounge του St.George Lycabettus. Στα πλαίσια του πρωινού μπουφέ του πολυτελούς ξενοδοχείου, που σερβίρεται στον τελευταίο όροφο με συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, η Δωροθέα θα βρίσκεται εκεί και θα κάνει τα δικά της, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες της επιλογής της που της έχουν στείλει ειδικά για την περίσταση από την Ιταλία, από τα πεπεροντσίνι και τα λεμόνια, μέχρι τις σάλτσες ντομάτας και τις μοτσαρέλες.

Ο Antonio Monfreda και η Fendi πάστα του
φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Θα ψήνει φοκάτσες, vegetarian λαζάνια και την αγαπημένη μας πάστα αλ λιμόνε με συνταγή του Βενετσιάνου γκουρού της εσωτερικής διακόσμησης και συνδημιουργού του περιοδικού Cabana, Αντόνιο Μονφρέντα. Η Δωροθέα θα έχει επίσης φροντίσει για μια ποικιλία από αντιπάστι, και θα έχει καταστρώσει το απόλυτο τιραμισού με συνταγή χιλιοδοκιμασμένη από την οικογένεια Μερκούρι. Το πιο αυθεντικά ιταλικό πρωινό της Αθήνας θα έχει μουσική υπόκρουση που θα επιμελείται φυσικά η ίδια η Δωροθέα.

St George Lycabettus, Κλεομένους 2, Λυκαβηττός, Τ/210-74.16.191. Κυριακή 12.00 – 16.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΌλα τα μυστικά για την αυθεντική pizza romanaΌλα τα μυστικά για την αυθεντική pizza romana

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών