ΕΞΟΔΟΣ

Ο Γιάννης Κιόρογλου για μια βραδιά στην κουζίνα του Athénée

Ο ταλαντούχος σεφ που εδώ και χρόνια ζει κι εργάζεται στην στην Κυανή Ακτή έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος του εστιατορίου της οδού Βουκουρεστίου.

20.10.2022| Updated: 21.10.2022
Ο Γιάννης Κιόρογλου για μια βραδιά στην κουζίνα του Athénée
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα βράδυ στη βενετσιάνικη οστερία όπου σύχναζε ο ΜπουρντένΈνα βράδυ στη βενετσιάνικη οστερία όπου σύχναζε ο Μπουρντέν

Το Athénée συνηθίζει να φιλοξενεί στην κουζίνα του γνωστούς σεφ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό – οι μαγειρικές guest εμφανίσεις στο γνωστό εστιατόριο στη συμβολή Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου είναι αρκετά τακτικές. Ο πρώτος καλεσμένος γι’ αυτή τη σεζόν είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, που εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια ηγείται της κουζίνας του κοσμοπολίτικου La Guérite στο νησάκι Sainte-Marguerite απέναντι από Κάννες, όντας παράλληλα executive/consultant chef στα «αδελφά» La Guérite στον Σαν Τροπέ και στον Άγιο Βαρθολομαίο στην Καραϊβική αλλά και στο Medusa στις Κάννες, στο Victoria στο Παρίσι και στο Shellona στο Σεν Τροπέ και στον Άγιο Βαρθολομαίο.

To καλοκαίρι που μας πέρασε δοκιμάσαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μενού με την υπογραφή του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Cosme στην Πάρο, στην Αθήνα όμως δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να γευτούμε την κουζίνα του. Η ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου είναι μια καλή αφορμή, μια που επιστρέφοντας στο Athénée, στο οποίο έχει φιλοξενηθεί και στο παρελθόν, στο πλαίσιο των Gastronomy Wednesdays, θα παρουσιάσει ένα νέο σερί σύγχρονων σπεσιαλιτέ που δένουν γαλλικά κι ελληνικά στοιχεία. Στο μενού της βραδιάς σας περιμένουν, ανάμεσα σε άλλα, μια δική του εκδοχή της pissaladierè −χαρακτηριστικού πιάτου της Νίκαιας−, γαρίδες Κοιλάδας με νερό ντομάτας, αχλάδι και σαφράν, χριστόψαρο με vin jaune (το χαρακτηριστικό κίτρινο κρασί της περιοχής του Ζυρά στην ανατολική Γαλλία), μανιτάρια, βερίκοκο και καρύδι και μαύρος χοίρος με ριζότο με σέλερι, καφέ και αμύγδαλο.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 21.00, στο Athénée, Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα, Τ/210-32.51.430
Το κόστος συμμετοχής είναι 65 ευρώ ανά άτομο, ενώ με wine pairing ανέρχεται στα 85 ευρώ.

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών