Είθισται να τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση στα σπίτια μας, αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι και το πιο εύκολο φαγητό για να το φτιάξεις. Και αν όντως τό ‘χεις ή στην φτιάξουν άλλοι, όλα καλά. Αν όμως δεν το χεις και σου αρέσει, υπάρχει κι η λύση της εξόδου, για να την απολαύσεις εκεί που την κάνουν χρόνια και την κάνουν καλά.
Φιλίππου: ένα μαγειρείο-στέκι από το 1923




Σταθερή αξία, το μαγειρείο που λειτουργεί από το 1923 στο ίδιο σημείο στο Κολωνάκι και προσφέρει ζεστή ατμόσφαιρα, παλιά αστική ευγένεια και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά. Οι γεύσεις είναι απλές, καθαρές και η φροντίδα έκδηλη σε κάθε πιάτο. Το Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζουν νόστιμη, λαχταριστή μαγειρίτσα μαγειρεμένη με την παραδοσιακή συνταγή, με λίγο ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο. Μπορείτε να την απολαύσετε στο μαγαζί ή να την πάρετε πακέτο για το σπίτι. Μ.Π.
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, Τ/210-72.16.390
Βλάσσης: για αχνιστή σούπα μαγειρίτσας στα Ιλίσσια
![]() ![]()
|
|
Νόστιμη, σπιτική ελληνική κουζίνα και καλομαγειρεμένα φαγητά μόνο με τα απολύτως απαραίτητα τρώμε στον Βλάσση, το ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί στον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου πάνω από 10 χρόνια. Τις ημερές του Πάσχα διαμορφώνουν το καθημερινό μενού τους και σερβίρουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα με τη μαγειρίτσα να πρωταγωνιστεί. Σερβίρουν πλούσιες μερίδες αχνιστής σούπας, με συκωταριά, μαρούλι, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμόνι. Μαγειρίτσα στον Βλάσση θα βρείτε μόνο τη Μ. Παρασκευή και μέσω delivery. Tο Μ. Σάββατο το μαγαζί θα είναι κλειστό. Μ.Π.
Μαιάνδρου 15, Ιλίσσια, Τ/210-64.63.060
Κούβελος: εκτός από μαγειρίτσα, έχει και κοκορέτσι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κάθε χρόνο στην ταβέρνα κοντά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου φτιάχνουν μαγειρίτσα –με συκωταριά από αρνάκι γάλακτος από τη φάρμα Γκαραβέλα στην Αγχίαλο, μαρούλι, άνηθο και λεμονοθύμαρο. Μπορείτε να περάσετε από τις οκτώ-οκτώμιση και μετά (πάρτε ένα τηλέφωνο καλού καλού για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη) και να την πάρετε σε πακέτο για το σπίτι, μπορείτε όμως να πάτε και μετά το «Χριστός Ανέστη», να πιάσετε ένα από τα τραπέζια, είτε μέσα είτε στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή, να χαρείτε την πυκνή σούπα (και το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να περάσετε το απόγευμά σας ψιλοκόβοντας) και αν θέλετε να συνεχίσετε με κοκορέτσι και αρνάκι γάλακτος στη γάστρα. Α.Σ.
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, Τ/211-40.52.418
Βραστό: για μαγειρίτσα μόνο με συκωταριά
Το ταβερνάκι που κρατάει δεκαετίες στο Πολύδροσο πήρε το όνομά του από το πιο δημοφιλές του πιάτο, αυτό με το βραστό μοσχάρι. Το Μεγάλο Σάββατο όμως φτιάχνουν και νοστιμότατη μαγειρίτσα με συκωταριά, χωρίς έντερα, με αυγολέμονο, άνηθο, και φρέσκο μαρούλι. Μπορείτε να περάσετε από το μαγαζί και μετά την Ανάσταση Μ.Π.
Ρόδων 3, Χαλάνδρι, Τ/210-68.13.776
Ήπειρος: εδώ τιμούν τη μαγειρίτσα όλο τον χρόνο


Λειτουργεί στη Δημοτική αγορά από το 1898 και από τότε σερβίρει λαχταριστά πιάτα ημέρας. Σήμερα το τρέχει η Ράνια Καρατζένη και κρατάει ζωντανό τον θεσμό. Σπεσιαλιτέ τους η γίδα, ο πατσάς (κοιλίτσα και πόδι) και η μαγειρίτσα που είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο αλλά αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της. Φαγητό της θαλπωρής, καταπραϋντικό, μαλακό, γλυκό. Μ.Π.
Φιλοποίμενος 4, εντός Δημοτικής Αγοράς, Τ/210-32.40.773
Μαύρο Πρόβατο του Press Café: έχει και κοντοσούβλι κοτόπουλου
|
|
Το δημοφιλές εστιατόριο που αγαπά τις απλές, καθαρές, γεύσεις και την comfort νοστιμιά. Το εστιατόριο θα είναι ανοικτό για να πάρετε την αναστάσιμη σούπα –τη φτιάχνουν με ψιλοκομμένα συκωτάκια και αντεράκια, μαρούλι, καυκαλίθρες και μυρώνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο– σε πακέτο ή να την χαρείτε επιτόπου, ενώ θα έχουν και κοκορέτσι αλλά και κοντοσούβλι κοτόπουλου για όσους δεν τρώνε αρνί. Α.Σ.
Σωκράτους & Ζαϊμη 2, Μελίσσια, Τ/210- 81.02.466