ΕΞΟΔΟΣ

Πού τρώμε μαγειρίτσα στην Αθήνα

Η παραδοσιακή αναστάσιμη σούπα μας περιμένει σε διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες της πόλης, αχνιστή και μοσχομυριστή.

21.04.2022
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Πού τρώμε μαγειρίτσα στην Αθήνα

Φιλίππου

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Σταθερή αξία, το μαγειρείο που λειτουργεί από το 1923 στο ίδιο σημείο στο Κολωνάκι και προσφέρει ζεστή ατμόσφαιρα, παλιά αστική ευγένεια και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά. Οι γεύσεις είναι απλές, καθαρές και η φροντίδα έκδηλη σε κάθε πιάτο. Το Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζουν νόστιμη, λαχταριστή μαγειρίτσα μαγειρεμένη με την παραδοσιακή συνταγή, με λίγο ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο. Μπορείτε να την απολαύσετε στο μαγαζί ή να την πάρετε πακέτο για το σπίτι. Μ.Π.

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, Τ/ 210-72.16.390

 

Βλάσσης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Νόστιμη, σπιτική ελληνική κουζίνα και καλομαγειρεμένα φαγητά μόνο με τα απολύτως απαραίτητα τρώμε στον Βλάσση, το ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί στον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου πάνω από 10 χρόνια. Τις ημερές του Πάσχα διαμορφώνουν το καθημερινό μενού τους και σερβίρουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα με τη μαγειρίτσα να πρωταγωνιστεί. Σερβίρουν πλούσιες μερίδες αχνιστής σούπας, με συκωταριά, μαρούλι, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμόνι. Μαγειρίτσα στον Βλάσση θα βρείτε μόνο τη Μ. Παρασκευή και μέσω delivery. Tο Μ. Σάββατο το μαγαζί θα είναι κλειστό. Μ.Π.

Μαιάνδρου 15, Ιλίσσια, Τ/ 210-64.63.060

 

Κούβελος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kouvelos (@kouvelosrestaurant)

Κάθε χρόνο στην ταβέρνα κοντά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου φτιάχνουν μαγειρίτσα – με συκωταριά από αρνάκι γάλακτος από την φάρμα Γκαραβέλα στην Αγχίαλο, μαρούλι, άνηθο και λεμονοθύμαρο. Μπορείτε να περάσετε από τις οκτώ-οκτώμιση και μετά (πάρτε ένα τηλέφωνο καλού καλού για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη) και να την πάρετε σε πακέτο για το σπίτι, μπορείτε όμως να πάτε και μετά το «Χριστός Ανέστη», να πιάσετε ένα από τα τραπέζια, είτε μέσα είτε στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή, να χαρείτε την πυκνή σούπα (και το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να περάσετε το απόγευμά σας ψιλοκόβοντας) και αν θέλετε να συνεχίσετε με κοκορέτσι και αρνάκι γάλακτος στη γάστρα. Α.Σ.

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, Τ/211-40.52.418

 

Βραστό

Το ταβερνάκι που κρατάει δεκαετίες στο Πολύδροσο πήρε το όνομά του από το πιο δημοφιλές του πιάτο, αυτό με το βραστό μοσχάρι. Το Μεγάλο Σάββατο όμως φτιάχνουν και νοστιμότατη μαγειρίτσα με συκωταριά, χωρίς έντερα, με αυγολέμονο, άνηθο, και φρέσκο μαρούλι. Μ.Π.

Ρόδων 3, Χαλάνδρι, Τ/210-68.13.776

 

Οινομαγειρείον  Ήπειρος

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Λειτουργεί στη Δημοτική αγορά από το 1898 και από τότε σερβίρει λαχταριστά πιάτα ημέρας. Σήμερα το τρέχει η Ράνια Καρατζένη και κρατάει ζωντανό τον θεσμό. Σπεσιαλιτέ τους η γίδα, ο πατσάς (κοιλίτσα και πόδι) και η μαγειρίτσα που είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο αλλά αυτές τις μέρες έχει την τιμήτική της. Φαγητό της θαλπωρής, καταπραϋντικό, μαλακό, γλυκό. Μ.Π.

Φιλοποίμενος 4, εντός Δημοτικής Αγοράς, Τ/210-32.40.773

 

Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός

Το αγαπητό εστιατόριο που αγαπά τις απλές καθαρές γεύσεις και την comfort νοστιμιά τηρεί την παράδοση και στις δύο του έδρες. Στο μεν Παγκράτι το εστιατόριο θα είναι ανοικτό μέχρι τις έξι το απόγευμα για να πάρετε την αναστάσιμη σούπα -την φτιάχνουν με ψιλοκομμένα συκωτάκια και αντεράκια, μαρούλι, καυκαλίθρες και μυρώνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο- σε πακέτο. Στα δε Μελίσσια θα μπορείς να την πάρεις take away, αλλά και να την χαρείς επιτόπου, ενώ θα έχουν και κοκορέτσι αλλά και κοντοσούβλι κοτόπουλο για όσους δεν τρώνε αρνί, οι οποίοι θα βρουν πολλές ακόμη  προτάσεις στον κατάλογο. Α.Σ.

Αρριανού 31, Παγκράτι, Τ/210-72.23.466 / Σωκράτους & Ζαϊμη 2, Μελίσσια, Τ/210- 81.02.466.

 

Γιουβετσάκια

Στην ταβέρνα της Άνω Γλυφάδας μαγειρεύουν παραδοσιακά και νόστιμα, δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη. Την αναστάσιμη σούπα τους την φτιάχνουν με συκωταριά και αντεριά από αρνάκι Ελασσόνας, με ψιλοκομμένο μαρούλι, άνηθο, μάραθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το πολύ ωραίο αυγολέμονο ξέρουμε καλά από τους αμπελοντολμάδες και τους λαχανοντολμάδες τους. Βράζουν τα κεφαλάκια του αρνιού και το νόστιμο ζωμό τους τον προσθέτουν στη μαγειρίτσα -έτσι πλουτίζει κι άλλο σε γεύση-, το ίδιο και τα μάγουλα και τη γλώσσα. Άμα θέλετε και συμπλήρωμα, το βράδυ της Ανάστασης, πάρτε και άγρια χόρτα του βουνού, κοκορέτσι και το αρνάκι που λέγαμε στο φούρνο με πατάτες. Α.Σ.

Ιθώμης 20 & Μωρέως 45, Άνω Γλυφάδα, Τ/210-96.48.081

 

Μπουκιά και Συχώριο

Στα δύο καταστήματα του Ηλία Μαμαλάκη μπορείτε να αγοράσετε μαγειρίτσα από τις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και να είστε έτοιμοι για το βράδυ από νωρίς. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι λίγο ζέσταμα. Κι αν μένετε στην ακτίνα τους, κάνουν και delivery, για ακόμη περισσότερη ευκολία. Παραδοσιακή, αυγοκομμένη, με τα μυρωδικά της, μαρούλια, αντίδια, άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι, θα κάνει διαδρομές μέχρι την Εκάλη από τη μια και μέχρι τους Αμπελόκηπους από την άλλη πλευρά. Α.Σ.

Σολωμού 2, Νέο Ψυχικό, Τ/211-41.14.040 / Λεωφόρος Κηφισίας 361, Κηφισιά, Τ/210-80.00.110

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Αθήνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών