ΕΞΟΔΟΣ

Πού τρώμε μετά τον Επιτάφιο στην Αθήνα;

Τo βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την περιφορά του Επιταφίου, καθόμαστε για μερικούς νόστιμους νηστίσιμους (ή και μη) μεζέδες. Είναι σχεδόν παράδοση κι αυτό.

12.04.2023| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Θαλασσινός
Πού τρώμε μετά τον Επιτάφιο στην Αθήνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάσχα: Γεύσεις από χωριό στα παντοπωλεία της ΑθήναςΠάσχα: Γεύσεις από χωριό στα παντοπωλεία της Αθήνας Όποιον από τους Επιτάφιους και να ακολουθήσετε με τα κεριά σας ανά χείρας, σε δρόμους και σοκάκια, σε σημεία της πόλης με άρωμα γειτονιάς ή εξοχής, σ’ αυτή τη μεγάλη, περιπατητική, ατμοσφαιρική σύναξη της Μεγάλης Παρασκευής, είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να αναζητήσετε κάποιο μέρος για φαγητό. Κλείστε τραπέζι (γιατί τελευταία στιγμή μπορεί να αποβεί κομμάτι δύσκολο να βρείτε) σε ένα ωραίο ουζερί ή μια ταβέρνα σε κοντινή απόσταση και μοιραστείτε όστρακα, θαλασσινά και πιάτα με λαχανικά και όσπρια – όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να λοξοδρομήσουν και προς κανένα ψαράκι. Εμείς προτείνουμε κάποια μαγαζιά που ξεχωρίζουμε, εσείς διαλέξτε ανάλογα με την περιοχή που θα κινηθείτε και τη διάθεση.

Αθηναϊκόν: Μεζέδες και ατμόσφαιρα

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου

Καλλιτεχνικό στέκι με ιστορία από το 1932, το Αθηναϊκόν είναι από τα πιο γλυκά, ατμοσφαιρικά ουζερί του κέντρου. Φημίζονται και για την ψαρόσουπά τους, με κομμάτια σφυρίδας και ζωμό θαλασσινών, και με αυτή μου αρέσει να ξεκινάω κάθε παραγγελία (κάνουν και μισές μερίδες). Η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, η βελούδινη σπιτική λακέρδα που φτιάχνουν οι ίδιοι και, η σπεσιαλιτέ τους, κροκέτες από τηγανητή γαρίδα και καραβίδα είναι εγγυημένες επιλογές. Αν έχουν και αχνιστό σαλάχι, ακόμα καλύτερα. Γ.Π.

Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια, Τ/210-38.38.485

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓάμπαρη με πατάτες19 συνταγές με θαλασσινά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στον Γιάννη στο Χατζηκυριάκειο

Πειραιώτες με καταγωγή από τη Σύμη είναι η οικογένεια που τρέχει το ταβερνάκι τα τελευταία 30 χρόνια στο Χατζηκυριάκειο. Το συμιακό γαριδάκι δίνει, λοιπόν, για ευνόητους λόγους το παρόν σχεδόν σε κάθε παραγγελία. Το μενού έχει από μικρά μέχρι μεγαλύτερα ολόφρεσκα ψάρια και η κουζίνα του Γιάννη ξέρει να τα διαχειρίζεται ωραία –μια προτίμηση προς τη σχάρα τους την έχω. Η κρεμμυδάτη ταραμοσαλάτα, το μαστιχωτό χταπόδι και τα μύδια σαγανάκι με ξινούτσικη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας είναι μερικά ακόμα από τα νόστιμα που σερβίρει το μαγαζί–σταθερή αξία της περιοχής. Γ.Π.

Λεωφ. Χατζηκυριακού, 107, Πειραιάς, T/210-41.80.160

Λέσβος: για ούζο και μεζέ περιποιημένο

Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

Στέκι για τους Μυτιληνιούς της Αθήνας από τότε που άνοιξε, το 1970, η Λέσβος είναι από τα πλέον αγαπημένα ραντεβού του κέντρου της Αθήνας. Και τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως και τις άλλες μέρες, στο ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη σε περιμένουν εκείνες οι κλασικές τηγανητές σουπιές με το ξίδι, το χταπόδι στα κάρβουνα (που το γράφει και στο τζάμι), τα τηγανητά κολοκυθάκια με τη χρυσαφένια κρούστα, τα γνώριμα φασόλια πιάζ, κι άλλα απλά και νόστιμα. Ένα ούζο από το νησί τους –έχουν αρκετά παραταγμένα στη σιφονιέρα μέσα– απαραίτητο αξεσουάρ. Α.Σ.

Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια, Τ/210-38.14.525

Θαλασσινός: Με άρωμα θάλασσας και αύρα γειτονιάς

Το περιποιημένο αυτό μαγαζί, το οποίο μετράει 30 χρόνια και βάλε στις Τζιτζιφιές, σε ένα ήσυχο σημείο, με αύρα γειτονιάς, είναι ωραία ιδέα για να συνεχίσετε τη βραδιά, μέσα ή έξω, καθισμένοι στο κλειστό με τσαγαλί τζαμαρία ή στο ανοιχτό κομμάτι της αυλής, που είναι ό,τι πρέπει για τις πιο γλυκές ανοιξιάτικες βραδιές. Από την κουζίνα βγαίνουν ταραμοσαλάτα, που για λίγη τσαχπινιά παραπάνω έχει στο πλάι της και λίγο γουασάμπι, γαριδάκι συμιακό, φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, μια φουσκωτή, πολύ γευστική χορτόπιτα, σουπιές, είτε με το μελάνι τους είτε στιφάδο, γαρίδες, καραβίδες, όστρακα. Κι αν έχετε όρεξη για θαλασσινή μακαρονάδα, είστε στο σωστό σημείο. Α.Σ.

Λυσικράτους 32, Καλλιθέα, Τ/210-94.04.518

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε τα πιο ωραία λαδερά στην Αθήνα;Πού τρώμε τα πιο ωραία λαδερά στην Αθήνα;

Ταμπακιέρα… νηστίσιμη

Ένα μικρό μεζεδοπωλείο με σπιτίσια διακόσμηση, αντικέ μπουφέδες και χρωματιστά φωτιστικά. Πολλά από τα μεζεδάκια τους έχουν έθνικ πινελιές, είναι νόστιμα, λιχούδικα, και μαγειρεμένα με καλά υλικά. Στην κουζίνα τους έχουν κέφια, δεν κάθονται ήσυχα κι αλλάζουν συχνά τα πιάτα ημέρας. Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ θα είναι ανοιχτά και θα σερβίρουν αποκλειστικά νηστίσιμους μεζέδες, όπως κολοκυθανθούς γεμιστούς, φάβα, θράψαλο γεμιστό, μύδια αχνιστά, χταποδάκι, κ.α. Συνοδεύουμε με ουζάκι ή με εμφιαλωμένα κρασιά νησιώτικα. Ν.Μ.

Μεγ. Αλεξάνδρου 27, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός, Τ/210-49.58.630

Ραντεβού στην Ψαροκαστέλλα

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Στις ανηφοριές της Καστέλλας, η κρυμμένη Ψαροκαστέλλα, προέκταση ενός πειραιώτικου σπιτιού του 1929, επιφυλλάσσει μεγάλες εκπλήξεις στη γεύση αλλά και στην όψη. Ο γιος σερβίρει, η μητέρα μαγειρεύει και ο πατέρας προμηθεύεται την πρώτη ύλη κάθε πρωί από την αγορά του Πειραιά. Οικογενειακή υπόθεση, μια ψαροταβέρνα–καπηλειό κρυμμένη στο ισόγειο μιας διώροφης κατοικίας σε ένα στενό. Από τα λίγα τραπεζάκια που έχουν απλώσει έξω στον δρόμο, καταλαβαίνεις πως έφτασες στον προορισμό σου. Ρωτήστε για τα φρέσκα θαλασσινά και ζητήστε τη σπεσιαλιτέ της μαγείρισσας: γαρίδες σε πιπεράτη σάλτσα. Και μην παραλείψετε να παραγγείλετε τις τηγανητές πατάτες, τις τηγανίζουν σε ένα τσουκάλι –ούτε φριτέζες ούτε τηγάνια– σε φρέσκο λάδι και βγαίνουν όνειρο – χρυσαφένιες, τραγανές και πεντανόστιμες. Μ.Π.

Σκρα 19, Πειραιάς, Τ/210-42.22.237

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSorbet adas ή αλλιώς κόκκινες φακές άλαδες, σούπαΤα άλαδα: 11 συνταγές χωρίς λάδι για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Μικρές Κυκλάδες: Λίγη Σχοινούσα στην Ηλιούπολη

Ο Αντώνης Κωβαίος με αυτή την απλή περιποιημένη ψαροταβέρνα τραβάει στην περιοχή κόσμο από όλη την Αθήνα και πλέον έχει και ένα συνονόματο «αδερφάκι» στην Κηφισιά – εκεί δεν έχω πάει ακόμη, είναι στη λίστα με τα to do– πάντα θαλασσινό, με λίγο διαφορετικό μενού όμως. Εδώ τρώμε στρείδια, κυδώνια, καραβίδες με διάφορους τρόπους, καρπάτσιο, ψητές, αχνιστές, με ζυμαρικά, καλαμάρι ψητό και τηγανητό, χταπόδι ψητό ή στιφάδο. Το τελευταίο το σερβίρουν με κατσούνι, φάβα Σχοινούσας δηλαδή, με χαρακτηριστική μπιζελάτη γεύση, που την καλλιεργεί ο αδερφός του ιδιοκτήτη Μανώλης στο νησί. Τρώμε κι άλλα όμως. Ταρτάρ τόνου, συναγρίδα σεβίτσε με passion fruit και τζίντζερ… Αγαπούν τα κλασικά αλλά και τα πιο σύγχρονα. A.Σ.

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, T/210-97.09.150 και Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφησιά, Τ/210-62.30.930 

Καβουράκια Ζαρκαδούλας: όπως τα λέει το όνομα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

Η σπεσιαλιτέ δηλώνεται ήδη από το όνομα: τα ψημένα στα κάρβουνα, μισοκαθαρισμένα για να μην κάνεις πολύ κόπο, ζουμερά καβουράκια. Το αφράτο ψαχνό με τα λεμονάτα ζουμιά είναι ο λόγος που το μαγαζί της Νίκαιας γεμίζει κάθε μέρα με κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Και τα υπόλοιπα θαλασσινά του μενού φτάνουν περιποιημένα στο τραπέζι. Ο γαύρος με τη σκορδάτη, κόκκινη μαρινάδα του, και τα τηγανητά ψαράκια είναι από τα αγαπημένα μας. Γ.Π.

Βιθυνίας 32, Νίκαια, Τ/210-42.52.770

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμιΗ Μεγάλη Εβδομάδα θέλει και μακαρονάδα: 15 νηστίσιμες συνταγές

Άργουρα: Φουλ της θάλασσας (κι όχι μόνο)

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση τα Άργουρα. Φουλαριστό, με αντικείμενα κάθε λογής, με έπιπλα κάθε λογής, με λουλούδια και φυτά κάθε λογής στο κλεισμένο μπροστινό κομμάτι, αυτό το μαγαζί, που είναι βαφτισμένο με το όνομα του χωριού του Νίκου Μιχαήλ, στην Εύβοια, έχει ένα φύρδην μίγδην δικό του. Τα ωμά είναι, για μένα τουλάχιστον, το δυνατό του σημείο, οπότε αν δεν νηστεύετε, σας προτείνω να πάρετε ό,τι σας γυαλίσει από τα αμαγείρευτα ψάρια που προτείνει ο μάγειρας και ιδιοκτήτης. Κι αν νηστεύετε, διαλέξτε φούσκες, στρειδόχτενα, χταπόδι καρπάτσιο και για κάτι πιο πληθωρικό γκόγκλιες – τα αρβανίτικα ζυμαρικά που και με πρόβειο βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι ωραιότατα, δεν θα τα βρείτε συχνά σεταρισμένα με καραβίδες. Α.Σ.

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, Τ/217-71.73.200 Κλειστά Κυριακή βράδυ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paramalo (@paramalo_)

Παράμαλο, μια ψαροταβέρνα μέσα στα πεύκα

Η γνωστή ψαροταβέρνα της Νέας Κηφισιάς έχει όλα τα γνωστά νηστίσιμα θαλασσινά, όλα εκείνα για τα οποία την επιλέγει ο κόσμος τόσα χρόνια στην Αθήνα, μια δεκαετία σχεδόν. Με εφόδια την αγάπη του Θανάση (του «Τσαφ», όπως τον φώναζε η μητέρα του και του έμεινε μέχρι σήμερα) για τους θησαυρούς της θάλασσας και με την καλή γνώση της περιποίησης του κόσμου από την ψαροταβέρνα που διατηρούσε στη Χαλκίδα, το μαγαζί πάει σφαίρα και είναι δύσκολο να βρεις ακόμα και καθημερινά τραπέζι. Τα περισσότερα θαλασσινά έρχονται από την Εύβοια και είναι ένα κι ένα. Εκτός από τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια, ψητά ή τηγανητά, θα δοκιμάσετε νόστιμη καπνιστή στα κάρβουνα μελιτζανοσαλάτα, βελούδινη ταραμοσαλάτα και ολόφρεσκες σαλάτες. Μην τυχόν και φύγετε, όμως, αν δεν πάρετε και τα νηστίσιμα κρητικά σκαλτσούνια που φτιάχνει ο σεφ: με άχνη, αμύγδαλο και καρύδι, ψημένα στον φούρνο. Ν.Λ.

Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, Τ/210-62.05.927 Καθημερινά, 13.00-23.00. Kλειστά Κυριακή βράδυ και Δευτέρα.

Στην Κληματαριά για ωραία λαδερά

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Η Κληματαριά είναι μια από τις παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας, που με έτος ίδρυσης το 1927, είδε να συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές γύρω της. Στο πιο λαϊκό winter garden της πόλης πηγαίνουμε για απίθανα μαγειρευτά και κάτι ψητά λουκούμι, όπως υπέροχα σαλιγκάρια στιφάδο, αρνάκι και χοιρινό κότσι με μελωμένες πατάτες στη γάστρα με το πυρόχωμα. Μέρα που είναι όμως, για να μην αμαρτήσουμε, η κουζίνα της Κληματαριάς θα έχει μαγειρέψει τα ωραία λαδερά της, όπως ξεροψημένους γίγαντες και μελωμένες αγκινάρες με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας, κι επιπλέον θα έχει, ένεκα της ημέρας, και σουπιές, χταποδάκι, γαρίδες, και ό,τι άλλο καλό βρεθεί το πρωί στη Βαρβάκειο. Ν.Μ.

Πλατεία Θεάτρου 2, Αθήνα, Τ/210 -32.16.629

Υπερωκεάνειον: μεζέδες πειραιώτικοι

Φωτογραφίες: Νίκος Κόκκας

Η αρχή γίνεται με σαρδέλες ψητές με ντομάτα σε καψαλισμένο ψωμί και κάποιο από τα μαρινάτα, η συνέχεια γράφεται με λαδένια, τηγανητά μύδια Θεσσαλονίκης, κριθαράκι θαλασσινών ή σουπιές ψητές με ταχίνι και κάποια από τα τηγανητά ή ψητά ψαράκια. Όσο για το φινάλε, έχει παγωτό καϊμάκι. Αυτό το πειραιώτικο στέκι φέρνει, χρόνια τώρα, κόσμο από όλη την Αθήνα στη γειτονιά του Χατζηκυριάκειου. Πιάνεις με την παρέα σου από μια καρέκλα μέσα ή έξω και ξεκινάς θαλασσινό… δρομολόγιο. Μ.Π.

Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, Τ/210-41.80.030

Το Καπηλειό του Ζάχου: κάτω από τα κρασοβάρελα

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Είναι μια από τις πιο αγαπητές ταβέρνες στα Καμίνια και μια από τις δημοφιλέστερες σε όλη την Αθήνα. Στο εσωτερικό της διατηρεί στοιχεία απ’ όταν ήταν μπακαλοταβέρνα, με τα κρασοβάρελα κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, να θυμίζουν παλιές, νοσταλγικές εποχές. Είναι στέκι για ψαγμένους καλοφαγάδες, με το πιο ωραίο σέρβις, ατμόσφαιρα πραγματικού καπηλειού και φαγητό τίμιο και νόστιμο. Εδώ τρώμε ωραίες, φρέσκες καραβίδες και τηγανητά καλαμαράκια, βραστά λαχανικά και χόρτα, φάβα και πατάτες κομμένες στο χέρι, σε μερίδες κάτι παραπάνω από χορταστικές. Μ.Π.

Κομοτηνής 37, Καμίνια, Τ/210-48.13.325

Ιωνικός: Για γαρίδες στη Νίκαια

Ακριβώς δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, ο Ιωνικός σκοράρει ψηλά με διάφορες θαλασσινές νοστιμιές. Στους μη υποψιασμένους η ταβέρνα ίσως φανεί κάπως μαζική και την προσπεράσουν. Έχει μπόλικα τραπέζια, μέσα τα περισσότερα, και ατμοσφαιρική δεν τη λες. Εκπλήσσει όμως με τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης και με το καλό μαγείρεμά της. Η ψητή σαρδέλα είναι must, το ίδιο και η τηγανητή ψίχα γαρίδας (φουλ γλυκιά και ζουμερή). Χόρτα, φάβα και σπιτικές πατάτες– όλα στην εντέλεια. Την τελευταία φορά που δοκίμασα το χταπόδι γιουβέτσι, ενώ γενικά δεν είμαι φαν, προσηλυτίστηκα. Τις φορές που όλα αυτά συνδυάζονται με τραπέζι έξω, στο απέναντι πεζοδρόμιο (η ταβέρνα βρίσκεται σε στενάκι, δεν περνάει πολύ αυτοκίνητο) ο Ιωνικός πάει άνετα πρώτη εθνική. Γ.Π.

Προύσης 17, Νίκαια, Τ/210-49.20.202

Όρμος της Αφροδίτης ή αλλιώς Κώστας στην Πειραϊκή

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

Ο Κώστας Αντωνοδημητράκης άνοιξε το καφενεδάκι του το 1981 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά και συνεχίζει δυναμικά. Σερβίρει κάθε μέρα στους πελάτες του λιχουδιές από την πατρίδα του, την Κρήτη, φρέσκα θαλασσινά και ψαράκι και μπουμπουριστούς, που τηγανίζει ο ίδιος. Καλαμαράκια τραγανά και μαλακά και δίπλα γαρίδες, γλυκές και ζουμερές, το σήμα κατατεθέν του ουζερί. Μ.Π.

Ακτή Θεμιστοκλέους 288, Πειραιάς, Τ/695-51.37.739

Το Ουζερί του Λάκη: Καλαμαράκια ή σαλάχι;

αυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξω, ουζερί
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ένα από τα πιο ωραία ουζερί που έχουμε στην Αθήνα. Το Ουζερί του Λάκη φέρνει φρέσκα θαλασσινά, τα οποία καλομαγειρεύουν. Από τα ελαφροτηγανισμένα καλαμαράκια, την ταραμοσαλάτα και το βελούδινο και πιπεράτο αχνιστό σαλάχι μέχρι τις πιο ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ, όπως ο «μουσακάς» σαρδέλας (φιλεταρισμένο ψάρι με πατάτες και μελιτζάνες μέσα σε κριθαροκουλούρα) είναι όλα πολύ νόστιμα. Για συνοδεία επιλέγουμε κάποιο από τα 150 (!) διαφορετικά ούζα της συλλογής τους. Μ.Π.

Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, Τ/210-82.13.776

Το Ψαράκι: για θαλασσινά στο βασίλειο του κρέατος

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Το θαρραλέο Ψαράκι, η ψαροταβέρνα των Καλυβίων, τη Μεγάλη Παρασκευή βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο, κάτω από τις ανθισμένες νερατζιές και σερβίρει αυτά που ξέρει καλά: γαρίδες ψητές και τηγανητές και σαγανάκι με ντομάτα αλλά και με σάλτσα μουστάρδας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το νοστιμότατο πλοκάμι χταποδιού στα κάρβουνα, που έχει προηγουμένως αποξηρανθεί με ιδιαίτερη τεχνική χαλκιδιώτικη, κρατώντας μόνο τους χυμούς του και καθόλου νερό. Το χταπόδι εδώ σερβίρεται και στιφάδο. Τρυφερό και ζουμερό το γεμιστό θράψαλο στα κάρβουνα, οι ψητές (και τηγανητές) καραβίδες αλλά και τα ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και, ασφαλώς, ταραμοσαλάτα. Τα θαλασσινά καταφτάνουν κυρίως από τα ψαροκάικα της Παλιάς Φώκαιας και συμπληρώνονται, όποτε χρειάζεται, από την Ιχθυόσκαλα. Απαραιτήτως με κράτηση! Β.Κ.

Πλατεία Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού, Τ/22990-49193

Αφρόψαρο, το best seller των βορείων προαστίων

Το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο των βόρειων -και όχι μόνο- εχει το κοινό του που το επισκέπτεται ανελλιπώς σε εβδομαδιαία βάση. Και πώς να μην το έχει, όταν από την κουζίνα του βγαίνουν πολλά ωραία πρώτα, ψάρια ολόφρεσκα και θαλασσινά που σπαρταράνε; Με τον Βάκη, υποδειγματικό οικοδεσπότη και το προσωπικό να είναι πανταχού παρόν και να δίνει λύσεις σε όλα, έχει τα τέλεια νηστίσιμα. Πέρα από τα προφανή –μύδια, καλαμαράκια και χταποδάκι ψητό που σερβίρεται με τριλογία ταραμά, αξίζει να πάρεις μύδια αχνιστά με κάρι, καραβιδοουρές με τεμπούρα και μαγιονέζα τρούφας, αλλά και το ψητό καλαμάρι που ακουμπά σε απρόσμενα ωραία κρέμα μέντας. Ωστόσο, γλυκό, αν πάρετε θα πάρετε κι απόφαση ότι θα αμαρτήσετε – εκείνη η lemon pie με την καμένη ιταλική μαρέγκα είναι σκέτη κόλαση! Διαφορετικά, θα το αποφύγετε. Ν.Λ.

Μαρίνου Αντύπα 42-46, Νέο Ηράκλειο, Τ/210-27.23.000. Καθημερινά, εκτός Κυριακής, 13.00-01.00.

 

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Μεζεδοπωλεία - Ουζερί

Αθήνα

Ηλιούπολη

Καλλιθέα

Καμίνια

Κορυδαλλός

Νέα Ερυθραία

Νίκαια

Ομόνοια

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών