ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κοχύλι: Το πιο τίμιο σουβλάκι της πόλης!

Στο Κοχύλι στον Κορυδαλλό δεν τρώμε ένα απλό σουβλάκι, τρώμε την τρυφερή γεύση της νοσταλγίας.

30.05.2018| Updated: 21.07.2022
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Κοχύλι: Το πιο τίμιο σουβλάκι της πόλης!

Οι παλιοί θα θυμούνται το πρώτο σημείο που λειτούργησε το Κοχύλι, το 1966, επί της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Οι καινούργιοι το μάθαμε στο σημερινό του στέκι, με ανέγγιχτο το πινακάκι με το απαράλλαχτο μενού όπου μονάχα οι τιμές αλλάζουν: τζατζίκι μερίς 2 ευρώ. Η σάλα του παλιομοδίτικη, μια ψησταριά παστρικιά που θυμίζει αίθουσα συνεστιάσεων, όπου οι ντόπιοι κυρίως, απολαμβάνουν τα σουβλάκια τους, έτσι μερακλίδικα όπως μόνο οι Πειραιώτες ξέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμηΣτον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα Κορίτσια φτιάχνουν τα πιο νόστιμα σουβλάκια στο Κουκάκι από το 1977Τα Κορίτσια φτιάχνουν τα πιο νόστιμα σουβλάκια στο Κουκάκι από το 1977

Σουβλάκι του χεριού μας, σε δυό μπουκιές γεμάτες αναμνήσεις

Μπορεί τα νέας γενιάς τυλιχτά να έχουν XL μέγεθος και να ξεχειλίζουν από γέμιση, και πιθανόν να έχουμε συνηθίσει την πληθωρικότητά τους, όμως όταν πρόκειται για τα παλιακά, μικροσκοπικά σουβλάκια που είναι χαραγμένα στη γευστική μας μνήμη, ο ουρανίσκος χτυπάει καμπανάκια. Ένας τέτοιος συναγερμός βαράει κάθε φορά που ξαναδοκιμάζουμε το σουβλάκι των αδερφών Ρέκκα, σε αυτή τη συνοικία του Κορυδαλλού, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας. Τυλιχτά μικρούτσικα, που το ένα ίσον κανένα, πίτα αφράτη, σχετικά αλάδωτη χωρίς να το ζητήσεις, κόκκινη σάλτσα μαστόρικη, πιπεράτη αλλά όχι καυτερή, εκτός αν το ζητήσεις, κρεμμύδι λεπτοκομμένο σαν σπαγγέτι κι ανακατεμένο με μαϊντανό, ντομάτα ζουμερή κατακόκκινη. Τζατζίκι δε βάζουν. Βάζουν όμως πατάτες αν το θέλετε, αλλά προτείνω να τις αποφύγετε. Οι επιλογές κλασικές: χοιρινό καλαμάκι άλιπο, κεμπάπ, μπιφτέκι, καλαμάκι κοτόπουλο. Τα τρία πρώτα φτιάχνονται στο σουβλατζίδικο κι είναι πεντανόστιμα – μόνο το κοτόπουλο είναι αγοραστό, πλην καλής ποιότητας. Στη βιτρίνα-ψυγείο μπροστά από τους ψήστες φιγουράρουν τα κρεατικά λίγο πριν περαστούν στα καλαμάκια ή γίνουν κεμπάπ και πάρουν το δρόμο για τα κάρβουνα. Μακάρι όλα τα τυλιχτά να ήταν όπως το δικό τους.

Κοχύλι

Αγ. Γεωργίου 82 Α, Κορυδαλλός
  • Τηλέφωνο: 210-49.54.039
  • Ωράριο: Καθημερινά 18.00-1.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών