ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Ζήσε τα δικά σου Χριστούγεννα στο THE ELLINIKON EXPERIENCE PARK

Φέτος θα χορτάσουμε βόλτες και περιπάτους, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στο The Ellinikon Experience Park! Με μουσικές, κόσμο, λαμπάκια, δεκάδες φωτεινά χρώματα και ένα απολαυστικό food court, που μας βάζουν στο χαρμόσυνο πνεύμα των γιορτών, θα ανακαλύψουμε έναν μαγικό, νέο κόσμο που ξεδιπλώνεται στο αγαπημένο αστικό πάρκο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στον χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου.

26.12.2023
Ζήσε τα δικά σου Χριστούγεννα στο THE ELLINIKON EXPERIENCE PARK

Είχαμε δώσει ραντεβού στο σιντριβάνι, μαγευτήκαμε από το υπέροχο τοπίο που βλάστησε κοντά στη θάλασσα, και σταθήκαμε να χαζεύουμε το σημείο εκείνο όπου κάποτε για πρώτη φορά οι περισσότεροι από εμάς πετάξαμε ψηλά και είδαμε την Αθήνα μέσα από τα σύννεφα. Βρισκόμασταν στον πάλαι ποτέ χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Φτάσαμε στο σημείο συνάντησης ενθουσιασμένοι, και κοιτώντας μέσα από την αντανάκλαση του νερού, είδα την κολλητή μου να μου σκάει ένα πλατύ χαμόγελο. Η μαγεία των Χριστουγέννων μας είχε ήδη συνεπάρει, και το The Ellinikon Experience Park , φουλ στολισμένο γιορτινά μας είχε κεντρίσει την περιέργεια, και μας έκανε να αισθανθούμε και πάλι σαν ξετρελαμένα παιδιά.

Ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με εντυπωσιακά δεκάδες φωτάκια, ήταν ο θαυμαστός φάρος που μας προσκαλούσε να συγκεντρωθούμε γύρω του για να ρουφήξουμε τη λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα και να απολαύσουμε αξέχαστες εμπειρίες. Περπατήσαμε προς την Πλατεία Α για να χαζέψουμε τα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos. Γέλια, χαρές, φωνές, χαμός από κόσμο που καταδιασκέδαζε με τις εορταστικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια. Λίγο πιο δίπλα, στον ίδιο χώρο, ο τόπος μοσχοβολούσε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Νόστιμοι πειρασμοί μας τραβούσαν από τη μύτη, και δίπλα δίπλα οι στολισμένες καντίνες Johnie Hot Dog, Esteban, Kyknos, Hogar, Hans & Gretel και Lukumades, μας υποδέχονταν έτοιμους να παραδοθούμε άνευ όρων, μια και ήταν αδύνατο να αντισταθούμε στα γαργαλιστικά νόστιμα καλούδια τους.

Μια μεγάλη έκπληξη μας περίμενε στην Πλατεία Β. Ένα παραμυθένιο vintage καρουζέλ του 1988, στριφογυρνούσε έτοιμο να μας παρασύρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Σκαρφαλώσαμε στο κινούμενο άρμα και με ένα σάλτο βρεθήκαμε καθισμένοι επάνω στα ζωγραφιστά αλογάκια, όλα τους ένα προς ένα χειροποίητα, αληθινά έργα τέχνης με ρετρό LED φωτισμό. Ένα λεπτοδουλεμένο αριστούργημα, από την οροφή με τους στροφαλοφόρους άξονες που κινούν τα αλογάκια, μέχρι το ξύλινο πάτωμα με το διαφανές φινίρισμα, που αποτελεί δείγμα υψηλής ξυλουργικής τέχνης.
Όταν πια ζαλιστήκαμε από το πολύ στροβίλισμα επάνω στο ακούραστο καρουζέλ, πηδήξαμε από το παραμυθένιο παιχνίδι, και πήραμε τον δρόμο για τον κήπο δίπλα από το σιντριβάνι. Στολισμένος με φώτα που δημιουργούν σχέδια εμπνευσμένα από τον διάσημο πίνακα “The Starry Night” του κορυφαίου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μας ενέπνευσε να νιώσουμε πως είμαστε κι εμείς αναπόσπαστο κομμάτι ενός φεγγαρόλουστου παραμυθιού.


Η πιο ωραία γιορτινή ανάμνηση ήταν αυτή η αξέχαστη βόλτα στο καινούριο αστικό πάρκο με το ατμοσφαιρικό σκηνικό να μας πλαισιώνει, και στο οποίο έχω σκοπό να επιστρέφω συχνά πυκνά, ακόμα κι όταν τα γιορτινά φωτάκια σβήσουν. Κοντά στη θάλασσα και μέσα στη φύση έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα αφιερώνω σε αυτό εδώ το καταφύγιο τον ελεύθερο χρόνο μου, σε περιπάτους, για να κάνω την καθημερινή γυμναστική μου, να διαβάζω, να παίρνω βαθιές καθαρές ανάσες και να χαλαρώνω, κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Προς το παρόν, για όλο τον Δεκέμβριο και μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, θα συνεχίσω να δίνω τα ραντεβού μου εδώ μπρος στο σιντριβάνι, γιατί όπως μαθαίνω το Πάρκο θα φιλοξενεί καθημερινά υπέροχες δράσεις και εκπλήξεις που ανυπομονώ να ανακαλύψω μαζί με τα πιτσιρίκια και τους φίλους μας, κάνοντας τα δικά μας Χριστούγεννα ακόμη πιο μαγικά. Μια καινούρια Αθήνα, πιο πράσινη από ποτέ, ανεμίζει τώρα δίπλα στη θάλασσα.

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά: 09:00 – 22:00
22/12/23 – 7/01/24: 09:00 – 23:00
24/12/23 & 31/12/23: 09:00 – 22:00

Προπώληση εισιτηρίων για το carousel

ΜΟΝΟ μέσω eventora
Κόστος: 3€/άτομο
Η συμμετοχή στις υπόλοιπες δράσεις είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προκράτηση θέσης

Η είσοδος στο Πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

experiencepark.theellinikon.com.gr
Instagram: the_ellinikon_official
Facebook: TheEllinikon
YouTube: TheEllinikon

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών