ΕΞΟΔΟΣ

3 κεµπαµπτζίδικα που μάς αρέσουν

Στην πλατεία Αμερικής, στη Δροσιά, στο Παλαιό Φάληρο.

02.02.2017
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

1.Γεύσεις από την Πόλη: Φροντισµένο µαγαζί, ​οικογενειακό, έχει σταθερούς πελάτες που έρχονται για το κεµπάπ. Νόστιµο και µαστόρικα ψηµένο, µε ανάµεικτο κιµά, θεωρείται σπεσιαλιτέ. Οι µερίδες είναι χορταστικές. Αξίζει να πάρετε επίσης την πίτα Καισαρείας και το ελαφρώς καυτερό µπουγιουρντί, ενώ πολύ νόστιµη είναι η µελιτζάνα µε καρύδι. Κρασί χύµα και λίγες επιλογές σε εµφιαλωµένο µε γνωστές ετικέτες. Καθαρή ατµόσφαιρα, από την αρχή ως το τέλος του γεύµατος. Περί τα 18- 20€/άτοµο. Ν. ∆ηµητρίου

Πετρίτη 5, ∆ροσιά, Τ/210-81.33.901.
Ανοιχτά καθηµερινά από τις 18.00, Σαβ/κο από τις 12.00


2. Αρίστος: Μοσχαρίσιος κιµάς µε µυρωδικά και µπαχαρικά, περασµένος σε µεγάλη σούβλα και ψηµένος στα κάρβουνα. Τόσο απλό είναι το κεµπάπ του Αρίστου, αλλά παρ’ όλα αυτά σχεδόν καθηµερινά θα δείτε όρθιους να περιµένουν για τραπέζι. ∆οκιµάστε και τα µεζεκλίκια: παστουρµαδόπιτα, σουτζούκι, πατάτες τηγανητές µε σάλτσα ντοµάτας. Το κασερλί κεµπάπ είναι µε λιωµένο τυρί, ενώ στο µενού θα βρείτε και κεµπάπ κοτόπουλο και σις µοσχάρι και χοιρινό. Κόστος: 10€/άτοµο. Λ. Καπετάνιου

Συνταγµατάρχου Ζησιµοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.22.320.
Ανοιχτά καθημερινές 12.00-01.00, Παρασκευή και Σάββατο έως τις 01.30.


3. Μικρά Ασία: Μερακλίδικο, αυθεντικό κεµπάπ από τα βάθη της Ανατολίας, σε ένα µαγαζί µια σταλιά κοντά στην πλατεία Αττικής. ∆οκιµάστε το µπεϊτί κεµπάπ, τυλιγµένο σε φύλλο γιουφκά, ντρεσαρισµένο µε γλυκιά σάλτσα ντοµάτας. Επίσης, το χειροποίητο ντονέρ, το ισκεντέρ και το γιαουρτλού (αµφότερα µε σάλτσα γιαουρτιού). ∆ροσιστείτε µε το χαϊντάρι (τζατζίκι µε καρότο και άνηθο) και την τουρκική χωριάτικη, την τσοµπάν σαλάτα. Κόστος: 12-15€/άτοµο.Aγγ. Ρέντουλας

Μοσχονησίων 20 & Θήρας, Πλ. Αµερικής, Τ/210-86.44.698.
Ανοιχτά καθηµερινά, εκτός ∆ευτέρας, 18.30-00.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών