ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

48 Urban Garden

Μοντέρνα κουζίνα με βάση το street food σε έναν αστικό κήπο καταμεσής των Αμπελοκήπων.

08.09.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
48 Urban Garden

Μοντέρνα κουζίνα με βάση το street food σε έναν αστικό κήπο καταμεσής των Αμπελοκήπων.

Η θέση: Βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, μέσα στην γκαλερί της Ιλεάνας Τούντα, πίσω από το στάδιο του Παναθηναϊκού.

Η ατμόσφαιρα: Αν θέλουµε να µιλήσουµε γι’ αυτό το καινούργιο εστιατόριο, πρέπει να ξεκινήσουµε από το γεγονός ότι η φήµη του προηγείται της κουζίνας του. Χρειάστηκαν τέσσερις προσπάθειες για να βρούµε τραπέζι ένα βράδυ Πέµπτης. Ο χώρος είναι πολύ ωραία διαµορφωµένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚ-Α. Υπάρχουν µεγάλες τζαµαρίες που βλέπουν στην αυλή, η οποία έχει διάφορα επίπεδα, πάγκους, τραπέζια πικνίκ, µίνι κήπους µε λαχανικά και µυρωδικά. Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η τροχήλατη καντίνα στην κεντρική σάλα απ’ όπου βγαίνουν τα πιάτα.


Το φαγητό: Οι επιλογές είναι µετρηµένες, πιο κοντά στη λογική της καντίνας -µεταµοντέρνας εννοείται- παρά σε αυτήν του εστιατορίου. Δοκιµάσαµε ένα δροσερό σεβίτσε λαβράκι, ίσως λίγο πιο όξινο απ’ όσο θα θέλαµε, το ανοιχτό σάντουιτς καραβίδας µε µια ενδιαφέρουσα σος και το κοτόπουλο µαριναρισµένο σε σόγια και µέλι, το οποίο σερβίρεται µε χόρτα από παντζάρια και κάσιους – ήταν νόστιµο, αν και λίγο παραψηµένο. Πολύ καλή ήταν για το κλείσιµο η µους µε σοκολάτα Valrhona.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Λαχταριστά µάς φάνηκαν τα κοκτέιλ στα γύρω τραπέζια, αλλά προτιµήσαµε δύο ποτήρια λευκό κρασί – δυστυχώς υπήρχε µόνο µία επιλογή σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ και σνακ έως αργά το βράδυ. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα. Τα τραπέζια είναι λίγα και η κράτηση απαραίτητη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών