Μερακλίδικα κεμπάπ και λοιπά κρεατικά με άρωμα Ανατολής στο Χαλάνδρι.
Η θέση: Βρίσκεται λίγα μέτρα από το δημοτικό πάρκινγκ, πάνω στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
Η ατμόσφαιρα: Ο «Αγοραστός» είχε ανοίξει ένα ακριβό µεν αλλά πολύ καλό εστιατόριο δηµιουργικής κουζίνας. Πριν από κάποιους µήνες αποφάσισε να το µεταµορφώσει σε «Αγοραστός kebab», µια καλή ψησταριά µε αισθητά χαµηλότερες τιµές, προκειµένου να αντιµετωπίσει την κρίση.
Το φαγητό: Ο,τι διαλέξαµε φαγώθηκε πολύ ευχάριστα. Η πολίτικη σαλάτα που πήραµε για αρχή είχε ένταση και ήταν νόστιµη. Το τηγανάκι µε τις πατάτες, τα αυγά µάτια και το σουτζούκι είναι αυτό που µπορεί κανείς να φανταστεί (κόλαση!), ενώ καλή ήταν και η λεπτή µαραθόπιτα. Από κεµπάπ δοκιµάσαµε το κλασικό πικάντικο Αδανα, που ήταν εξαιρετικό, αλλά όχι τόσο καυτερό, το φυστικλί, που είναι ζυµωµένο µε φυστίκια Αιγίνης και κασέρι, που επίσης ήταν πάρα πολύ νόστιµο, και το κασερλί µε κασέρι – ψηφίστηκε το καλύτερο από όλους. Τα κεµπάπ του «Αγοραστού» είναι µεγάλα και αφράτα, εξευγενισµένα µεν, αλλά χωρίς να χάνεται το «ζουµί». Για όσους επιθυµούν κάτι άλλο, το κοντοσούβλι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουµε φάει στην Αθήνα.
Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο.
Η κάβα: Περίπου 25 ετικέτες από την εγχώρια παραγωγή, με έμφαση στο κόκκινο κρασί.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι και τις 00.30. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο κοντινό δημοτικό πάρκινγκ.