ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αγροτικόν

Μεζέδες, καλό τσίπουρο και παρεΐστικη διάθεση.

31.05.2013| Updated: 31.10.2023
Αγροτικόν

Μεζέδες, καλό τσίπουρο και παρεΐστικη διάθεση στο καφενείο-τσιπουράδικο του Περιστερίου.

Η θέση: Ανεβαίνοντας την οδό Θηβών προς το Περιστέρι, κοντά στην πλατεία Εύξεινου Πόντου.

Η ατμόσφαιρα: Είτε κάθεσαι στην μπάρα είτε στα τραπέζια της σάλας, κάτω από το καζάνι του τσίπουρου και τους μεγάλους τενεκέδες, ή έξω στην αυλή, νιώθεις οικεία, με τον τρόπο που συμβαίνει μόνο σε ένα καφενείο.

Το φαγητό: Οι μεζέδες στέκονται στο ύψος του αποστάγματος, που παρεμπιπτόντως είναι από τα πιο καθαρά που κυκλοφορούν εκεί έξω. Ακολουθώντας το πρόσταγμα της στιγμής, δοκίμασα ένα σωρό ωραία πράγματα: το εξαιρετικό ταμπουλέ που προσφέρεται στην αρχή (βγαίνει και σε κανονικό πιάτο), τον καγιανά με παστουρμά που ανάβει τα αίματα, μια πολύ καλή, φρέσκια πατατοσαλάτα, ένα πραγματικά σπουδαίο λουκάνικο (να θυμηθώ να ρωτήσω την επόμενη φορά από πού το προμηθεύονται), τις πατάτες βουτύρου (μεγάλες, κυδωνάτες πατάτες, περασμένες από το τηγάνι, με άρωμα από φρέσκο βούτυρο), μια ήπια ομελέτα με μανιτάρια -πολύ καλή για συνοδευτικό του τσίπουρου- και μία χοιρινή τηγανιά, να μην μπορείς να αφήσεις κάτω το πιρούνι.

Ο λογαριασμός: Μεζέδες από 2 έως 8 ευρώ, 15 ευρώ το άτομο περίπου.

Η κάβα: Υπάρχει χύμα κρασί, αλλά τα τραπέζια συνήθως γεμίζουν με τσίπουρο ή και ρακή.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως και 02.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών