ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άλλη Σκάλα

Ανακαλύπτουμε τα Καμίνια

08.03.2017| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Άλλη Σκάλα

Παρέες ιντελεκτουέλ που έρχονται από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά θα δείτε σε αυτή την παλιά καλή ταβέρνα των Καμινίων, δημιούργημα των Σαντορινιών Σταύρου Σιγάλα και Χρήστου Μαρκοζάνη, που έχουν και τη «Σκάλα» στην Οία. Το μαγαζί «τρέχει» εδώ και κάμποσα χρόνια η ανιψιά του Χρήστου, Λία Πολέμη. Ένας από τους λόγους της δημοφιλίας της η ζωντανή μουσική (λαϊκά και ρεμπέτικα) – εδώ στήνονται γλέντια τελετουργικά, μουσικοί και πελάτες συχνά γίνονται ένα. Ο άλλος, εξίσου σημαντικός, το φαγητό: σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες, λούζα, φάβα και καλοψημένα κρεατικά: πανσέτες, παϊδάκια και ένα έξοχο μελωμένο γκιούλμπασι. Λίγα, καλά εμφιαλωμένα κρασιά συμπληρώνουν την εμπειρία. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται στην όμορφη αυλή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών